Nyförvärv till J20-laget

20 juni 2022 10:00
Junior

Axel Blom är bolltalangen från Solna som via Täby HC valde att gå på hockeygymnasiet i Björklöven. Där har han under två år spelat både i J18 och i J20 som underårig. Nu är det klart att han kommer att spela med vårt J20-lag i J20 Nationell den kommande säsongen.


Axel Blom 18 år forward med AIK som moderklubb är klar för spel med vårt J20-lag den kommande säsongen. Senaste säsongen i Björklövens J20-lag stod Axel för 7 (2-5) poäng på 17 matcher.

- Vi sökte en spelskicklig offensiv spelare född 2004, och kom då över den här möjligheten. Jag har en relation till Axel sedan vår gemensamma tid i Täby HC där han regelbundet var uppe och spelade med 03-laget.

- Axel har alltid varit - och utvecklat det ännu mer uppe i norr - en spelskicklig spelare med god blick och fina händer. En bollbegåvning, då vet att han i unga år var lika bra i fotboll som i hockey och tillhörde BPs akademilag. Det vittnar om att sportgenen finns där. Vi är oerhört glada över att Axel väljer Uppsala och Almtuna som sitt nästa steg i sin utveckling, Jimmy Anderström, sportchef juniorsidan.