PRESSRELEASE: Nyförvärv – ytterligare en ”Hemvändare” klar för Almtuna IS

20 juni 2016 19:10

Almtuna IS presenterar ett starkt nyförvärv och ytterligare en ”hemvändare”, Almtunafostrade Victor Ekarv, 22 år. Victor som under de senast två säsongerna tillhört SHL-klubben Luleå Hockey, har nu valt att signera ett långtidskontrakt med Almtuna IS. Ett avtal som sträcker sig över hela tre år, säsongerna 2016-17, 17-18 och 18-19.


Sportchef Tobias Pehrsson uttrycker:
”Victor är en spelare som jag följt på nära håll sedan ungdomsåren och har sett hans potential växa fram. Men även följt Victors medgångar och motgångar, där jag tycker mig se en positiv personlig utveckling. Det känns spännande att vi får vara en del av Victors satsning, samtidigt som Victor blir en viktig pusselbit i vår satsning och i ömsesidighet ser vi fram emot en spännande framtid tillsammans.”

Victor är född 1994 och är sedan Hockeyskolan fostrad i Almtuna IS. Victor är utbildad genom hela Almtunas ungdomsverksamhet och gick Ishockeyklass. Därefter valde Victor att gå vidare på Almtuna IS Elitishockeygymnasiet, där han spelade i Almtuna IS Juniorelitlag under ledning av Tobias Pehrsson. Victor var en ledande spelare redan på den tiden.

Victor har tidigare även spelat för AIK i såväl J20, som i A-laget i Elitserien (säsong 2013-14). Säsongen efter 2014-15 representerade Victor AIK i Hockeyallsvenskan, där han fick sitt genombrott. Under säsongen blev Victor värvad till SHL laget Luleå HC där han tillbringat sina två senaste säsonger med en del SHL matcher, CHL matcher och delvis utlånad till Asplöven.

Men nu har Victor alltså valt att vända hem till Uppsala och Almtuna IS där han signerat ett treårsavtal med Almtuna IS och vara en del av den resa som är påbörjad.

Pehrsson fortsätter:
”Victor kommer att bidra med en skicklighet offensivt, vad gäller både att transportera puck men även en skicklighet att leverera puck. I värvningen av Victor har jag varit noga med att beskriva de Arbetssätt och den Filosofi som jag med mina kollegor utformat och som vi arbetar utifrån. Men även hur jag ser på hans styrkor tillika roll samt kravbild på hur vi skall utveckla Victor vidare .” Vi i Almtuna IS är väldigt glada att kunna presentera ytterligare en meriterad ”hemvändare” Victor Ekarv – välkommen hem!

TOBIAS PEHRSSON Sportchef
Almtuna IS