Ung lovande back klar

23 april 2018 09:50

Idag kan vi meddela att en ung back har skrivit på för Almtuna. Han kommer senast från andra sidan Atlanten där han spelat de två senaste säsongerna men han har fostrats i Skellefteås juniorverksamhet och har Skövde som moderklubb. På sitt CV har han också spel i ungdoms-/juniorlandslags sammanhang från U16- till J20-nivå.


Unge lovande backen Adam Thilander -98 184 cm 85 kg och högerskytt är klar för Almtuna de två närmaste säsongerna. Kontraktet sträcker sig nämligen till och med 19/20. Thilander har Skövde som moderklubb men har också spelat i Skellefteås ungdoms- och juniorverksamhet där han även är noterad för en match i startuppställningen för deras A-lag i SHL 14/15. De två senaste säsongerna har han spelat i den kanadensiska juniorligan OHL och då har han på 137 matcher (inklusive slutspel) stått för 78 (18-60) poäng.

Adam var en av backarna som var aktuella för spel i Junior-VM som var men han föll bort i sluttampen. Thilander har representerat Sverige på U16-, U17-, J18- och J20-nivå. I U17-landslaget var han assisterande lagkapten under World Under-17 Hockey Challenge (WHC-17) och fick då en bronsmedalj med sig hem – han representerade även Sverige i J18-VM 2016 och då fick han en silvermedalj.

-Adam är en offensivt skicklig back med ett bra skott och är fostrad i Skellefteås juniorverksamhet. Hans största kvaliteter är i det offensiva spelet men han har även på senare år utvecklat sitt defensiva spel, säger sportchef Björn Danielsson och fortsätter:
-Det är en spännande backtyp som är duktig med puck och det skall bli roligt att följa hans utvecklig under Marcus Ragnarssons ledning.