Tillsammans-projektet i lokalpressen

17 augusti 2018 09:00

Odin och Aftab gör ett stort arbete i Almtunas CSR-projekt Tillsammans och häromdagen så uppmärksammades Tillsammans i Upsala Nya Tidning.


Almtunas CSR-Projekt Tillsammans startades under vintern 2017 som ett integrationsproekt för att man ville göra skillnad. Odin Lindell och Aftab Husseini är de två som anställts för att hjälpa ungdomar mellan 12-25 år som av olika anledningar kommit till Sverige. De gör ett stort jobb i att integrera ungdomarna i det Svenska samhället.
Odin och Aftab hjälper ungdomarna att förstå olika regler och beslut samt att de hjälper dem med alla möjliga problem. Man ordnar även en mängd olika aktiviteter som att spela ishockey, volleyboll, fotboll och går bio/teaterbesök för att nämna några exempel. Ungdomarna har också hjälpt till med städning av till exempel Källparken vid olika event. Man lyckades också tillsammans med Almtunas partners ordna sommarjobb åt några av ungdomarna.
Upsala Nya Tidning hade häromdagen ett läsvärt långt reportage om Tillsammans-projektet och dess betydelse för ungdomarna.
[Läs UNTs reportage HÄR.](http://www.unt.se/nyheter/uppsala/saras-drom-om-fotbollen-blev-sann-5046160.aspx)