Svenska Spel
Almtuna IS

Arvids nolla och lagets boxplay ledde till tre poäng

Publicerad: 2017-10-11 21:40

Almtuna vinner säsongens första möte mellan lagen uppe i Leksand efter matchens enda mål föll galet efter 17 sekunder genom William Quist. Almtuna gör sedan en solid försvarsinsats och hjälper Arvid Ljung i målet som även han gör en fläckfri insats. Leksand ser ut att ha problem med sitt offensiva spel vilket Almtuna tackar för ikväll. Skotten 40-16 reflekterar inte alls matchen då de heta målchanserna var lika om något mer övertag för Almtuna. 

Period 1:

Almtuna rivstar matchen och får hål på Jonas Arntzen på det första anfallet efter William Quist fått pucken snyggt i slottet av David Vallorani en andra gång och Quist gör inget misstag utan sätter den distinkt och 1-0 Almtuna. AIS för även matchens andra heta chans när Oscar Milton får komma fri mot målet men Arntzen tar den kyligt i plocken. Spelet går sedan upp och ner i zonerna men det är Almtuna som har de farligaste lägena. Tidigare Almtuna spelare och publik favoriten Martin Karlsson åker ut för highsticking som den enda utvisning som faller i perioden. Den vassaste chansen i PP är ett skott från blålinjen som går tätt utanför mot en skymd Arntzen men Leksand håller undan och efter detta spelas perioden av mest längst sargerna. 1-0 efter en period.

Skott 12-7 

 

Period 2:

En period som mångt och mycket handlar om Almtunas många utvsisningar och det fina boxplay spelet man uppvisar. Givetvis en kombination med Leksands trubbiga powerplay spel där lagets inte kändes heta alls utan Almtuna kunde relativt enkelt avvärva ett 5 mot 3 läge i nästan 2 minuter. Leksand har genom dess utvisningar dock kommit mer in i spelet och har ägt mest puck medans Almtuna fått jagat. AIS har dock känns farligt offensivt när man väl driver upp pucken och anfaller. Medans Leksand har svårt att ta sig in på mål känns det farligt i vara och varannat byte när Uppsala laget är nere i motståndarmålet. 1-0 fortfarande efter två perioder alltså.

Skott i andra: 14-6

Period 3:

En ganska sömnig period med en räfflande avslutning. Fem minuter in på perioden åker Johan Porsberger ut 2+2 för highsticking på Oscar Milton. Almtuna visar desvärre upp ett svagt powerplay över följande fyra minuter och är inte riktigt nära att sätta pucken. Efter ett fyra mot fyra spel och ett fem mot fyra för Leksand där spelet i numerära överläget fortfarande inte ser bra ut så åker lagkapten Per Svensson ut 58:42. Leksand tar timeout och väljer att plocka målvakten Arntzen. I spelet 6 mot 4 ser LIF ut som ett annat lag om man jämnför med matchens tidigare 5 mot 4 och framförallt 5 mot 3. Leksand skapar nu ett hårt tryck mot Almtuna boxplay och Arvid Ljung får göra några svettiga räddningar. Men Almtuna håller ut och plockar säsongens tredje raka trepoängare och Almtuna är nu uppe på fjärdeplats i tabellen.  Arvid Ljung räddar 40 puckar och håller nollan. En riktigt skön seger.

Skott i tredje 14-3 sammalagt 40-16

Utvisningsminuter: 8-12

 

Närmast möter vi nu Björklöven på fredag, ett lag som står efter 7 omgångar på samma poäng som Almtuna. Se till att köpa din biljett nu och se till att vi får en välfylld arena. På börja fredagens på bästa sätt med fest i Gränby. Mot fjärde raka?

 

Tillsammans Kämpar Vi För Uppsala Stad.

 

Foto:Peter Bohlin pic agencey

 
Webbredaktionen
Niklas Skoglund
 

Copyright © 2015-2018 Almtuna IS

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB