Pressrelease: Ludvig Nilsson ansluter till Almtuna IS

Publicerad: 2017-07-26 08:00

Almtuna värvar den hårt arbetande forwarden Ludvig Nilsson från Timrå.  Vi har sökt efter en forward som kan ta över rollen från Emil Larsson i det hårda och tuffa jobbet som krävs på isen. Ludvig är stark och har genom åren visat att han kan både spela tufft, vara helt orädd men också producera mål och poäng. En stark lagspelare som visar vägen med uppoffrande spelstil, vi tror att han kan ta ytterligare ett kliv i sin utveckling hos oss i Almtuna. 

 

Martin Gudmundsson säger:
"Vi känner att Ludvig är en spelare som vi väldigt gärna ville ha och står för en frän och tuff spelstil! Han är enormt duktig kring sargerna och 1-1 situationer, vinna lösa puckar och bana väg för sina medspelare. Ludvig har en proffsig och härlig attityd som han kommer bidra med i omklädningsrummet och ute på isen. Jättekul att Ludvig vill vara hos oss i två år och utvecklas i sin resa med klubben."
 
Ludvig: 
"Jag fick inte riktigt ut det jag ville av mig själv förra året och då kände jag att jag behövde byta miljö för att kunna fortsätta att utvecklas och ta mitt spel till nästa nivå. När Almtuna dök upp så kändes det rätt från första början, jag gillar deras spelidé och tror att den kommer passa mig utmärkt. Jag hoppas kunna bidra med mycket fart och energi samtidigt som jag hjälper mina lagkamrater till bra lägen.Ser fram emot nästa år!"
 
Ludvig har spelat 147 allsvenska matcher och stått för 59 poäng. Han är 186 och väger 85 kg. Säsongen 15/16 spelade Ludvig 49 SHL matcher med MODO. 
Han är även representant Sverige i olika ungdomslandslag. 
 
Kontraktet är skrivet på 2 år och Ludvig kommer till oss den 1 aug. 
 
Varmt välkommen Ludvig!
 
Webbredaktionen