PRESSRELEASE: Nyförvärv – Norsk VM-meriterad Landslagsforward

5 maj 2016 11:50

Almtuna IS och Sportchef Tobias Pehrsson presenterar ett starkt nyförvärv: den Norska Landslagsmeriterade och VM-meriterade forwarden: Mathias Trettenes, som nyligen vunnit Norska GET-ligan med Stavanger Oilers. Mathias har signerat ett ettårsavtal med Almtuna IS över säsongen 2016-17.


Sportchef Tobias Pehrsson uttrycker:
”Mathias besitter en stor skicklighet i det offensiva spelet och är en väldigt bra skridskoåkare som passar in i vår filosofi och Spelidé. Mathias styrkor sitter i att han kan spela såväl center som forward vilket ger laget en dynamik och möjlighet till olika uppställningar. En viktig pusselbit i vårt lagbygge där internationell erfarenhet är av betydelse i den grupp jag med mina kollegor bygger.”

Mathias är född 1993 och fyller 23 år. Har sin moderklubb i Viking HC och under sin gymnasiala tid fostrats i MoDo hockeygymnasiet där han spelade i J18 och J20. Mathias har därefter spelat hela fem säsonger i Norska högsta ligan i Stavanger Oilers, som den gångna säsongen vann GET-ligan. I fjol säsongen 2014-2015 hade Mathias en säsong med 44 spelade matcher och 46 gjorda poäng, vilket gav Mathias en plats i Norges landslag och fick möjlighet att spela VM. Mathias har spelat 12 matcher i Champions Hockey League (CHL) samt gjort 20 matcher med Norska landslaget med ytterligare 5 matcher i VM.

Pehrsson fortsätter:
”Mathias är en spelare som jag i ett tidigt skede följde upp och scoutade av med ett träffsäkert kontaktnät samt att jag själv sett Mathias i spel. Jag bedömer Mathias potential som väldigt stor, där hans spetskvaliteé sitter i det offensiva spelet. Han kommer tillföra vårt lag kvaliteér som på ett positivt sätt gör vårt lag ännu mer slagkraftigt mot nästa nivå.” Vi i Almtuna IS är väldigt glada att kunna presentera denna meriterade forwarden Mathias Trettenes – välkommen till Uppsala och Almtuna IS!

TOBIAS PEHRSSON
Sportchef
Almtuna IS