Dansk landslagsback klar

19 september 2018 10:45

Almtuna har idag gjort klart med den Danska landslagsbacken Stefan Lassen. Sedan 2006 har han varit bofast i det Danska landslaget och kommer in med mycket rutin till laget. De tre senaste säsongerna har han spelat i Finska Liiga laget Pelicans.


Backen Stefan Lassen 32 år 190 cm 90 kg och vänsterskytt Kommer att spela för Almtuna den kommande säsongen. Lassen kommer senast från Finska Liiga laget Pelicans där han var lagkapten den gångna säsongen. Stefan har Danska klubben Herning Blue Fox som moderklubb men har också spelat för Frederikshavn White Hawks, Leksand (HA), Djurgården (SHL), Malmö (HA), Graz 99ers (EBEL) och nu senast Pelicans (Liiga). Han har också representerat Danmark på J18-, J20-nivå och Danska Landslaget. Lassen har varit bofast i det Danska landslaget sedan 2006 och har spelat både VM och OS för Danmark.

Stefan Lassen kommer att spela med nummer 14 på sin tröja och kontraktet är på 1 år.

- I och med att Jacob Ragnarsson skadade sig oturligt på en träning så kände vi att vi behövde agera. Då Stefan Lassen fanns ledig i närregionen så var det naturligt att vi tog en kontakt och vi är glada att det gick att sy ihop detta, säger sportchef Björn Danielsson och fortsätter:
- I Stefan Lassen får vi in en rutinerad defensivt stark back som har spelat på många olika nivåer. Han kommer att bidra med stabilitet i vårt försvar - bland annat i vårt boxplay. Han är dessutom bra som person och kommer att passa in bra i vår grupp.

Stefan Lassen bor i Hallstavik med sin fru Josefin Öqvist känd som tidigare fotbollsspelare i Svenska landslaget och med rötter från Bälinge strax utanför Uppsala och deras tre barn. Josefin har startat företag i Hallstavik och Stefan vill vara närmare familjen. Det var en av orsakerna till att han valde att lämna Finland till denna säsong. Nu blir det alltså spel i HockeyAllsvenskan och Almtuna istället.

- Det känns jättebra. Jag är oerhört nöjd och det är jättespännande. Jag har varit här några dagar nu och jag gillar verkligen "set up:et". Jag tycker det är oerhört proffsigt men ändå familjärt. Det är jättebra stämning i laget och högt i tak, säger Stefan Lassen och fortsätter:
-Sedan funkar det jättebra för mig med min fru och mina tre barn. Jag kan bo hemma och fortfarande spela på en hög nivå så jag är jättenöjd.