J18: Allsvenskan drar igång i helgen

4 januari 2019 14:40
Junior

I helgen är det dags för våra duktiga J18-killar att ta sig ann nya motståndare. I grundseriespelet kvalificerade man sig till Allsvenskan Södra – högsta serien för J18-lag i Sverige. Där väntar fem nya motståndare och i helgen står två av dom för motståndet hemma i Gränbyhallen.


Förutom AIK, Djurgården, Nacka och Södertälje som spelade i samma serie som Almtuna innan jul och även de kvalificerade sig för Allsvenskan så möter man nu också Frölunda, HV71, Linköping, Malmö och Växjö. Det är alltså några av Sveriges bästa J18-lag som ska göra upp om tabellplaceringarna och positionera sig inför ett stundande SM-slutspel i slutet av säsongen.

Lag 1-4 är kvalificerade för 8-dels final, Lag 5-8 är kvalificerade för 16-dels final och lag 9-10 möter en av seriesegrarna i J18 Elit fortsättningsserierna i ett förkval.

Förra säsongen så slutade Almtuna sexa i Allsvenskan Norra men slogs sedan ut i 16-dels finalen av Huddinge som fick spela förkval först eftersom de slutade sist i samma serie.

I helgen drar seriespelet igång för våra J18-killar hemma i Gränbyhallen och man möter:
Växjö på lördagen kl. 17:40
Malmö på söndagen 12:40

Passa på att ta er ner till hallen för att kika på våra duktiga juniorer – några av dom kommer vi säkert att få se i vårt A-lag om några år.