Lindström lämnar

3 april 2018 19:33

Det är nu klart att talangfulle backen Gustav Lindström lämnar Almtuna. Östervålabördige Lindström började i Almtuna 2014/15 och har sedan dess tagit steg för steg i sin utveckling vilken kröntes med spel i Junior-VM säsongen som var.


Gustav Lindström har valt att lämna Almtuna för vidare spel i SHL med Frölunda – en klubb som vidareförädlat flera talanger de senaste åren. Gustav som kom till Almtuna 14/15 och spel med föreningens U16- och J18-lag har sakta men säkert tagit steg för steg i sin utveckling i Almtuna. Efter några säsonger i J18- och J20-laget så tog han steget upp i A-laget till säsongen 16/17 och har sedan dess spelat 89 matcher för A-laget inkluderat slutspel. Vid NHL-draften 2017 så valde Detroit Lindström i den andra rundan som spelare nummer 38 totalt. Den gångna säsongen kröntes även med spel i JVM där han och Sverige kom tvåa och fick med sig en silvermedalj hem.
-Det är riktigt roligt för Gustav att han får den här chansen med spel i SHL. Det är han väl värd. Det är också väldigt roligt att Almtuna åter igen fostrat en talangfull spelare som nu kan ta nästa steg upp i SHL, säger Björn Danielsson.

Vi i Almtuna tackar Gustav Lindström för tiden i Almtuna och önskar honom all lycka till i sin fortsatta utveckling och karriär som nu alltså fortsätter i Frölunda som han har signerat ett kontrakt över 19/20 med.