Första segern kom ikväll

31 augusti 2018 21:47

Almtuna kom i underläge två gånger om ikväll men vände och vann med 4-2 borta mot Pantern i kvällens träningsmatch. Efter en svag start på matchen så jobbar man sig upp och är det starkaste laget i slutänden.


I den första perioden får vi se Pantern ta ledningen med 1-0 efter 15:19 genom Haudum. Enligt de rapporter vi fått i periodpaus så är det en period utan ordnat spel från något av lagen - hafsigt spel. Pantern är dock det hetare laget och vinner flest närkamper. Skotten i perioden är 16-2 officiellt.

-Första perioden är Panterns period från minut 1 till 20. Vi är inte riktigt med på noterna. Spelar smått och duttigt så det är Panterns period som det ser ut, säger Martin Gudmundsson

I den andra perioden kan Almtuna kvittera till 1-1 efter 32:01 i powerplay genom Milton. En dålig rensning av Pantern som studsar på en hemmaspelare gör att Milton blir fri med Bjurö i hemmamålet - Milton tar tillvara på tillfället. Innan Almtunas powerplay har man haft 2 ramträffar - den ena av Thilander. Almtuna får sedan två utvisningar i rad som man reder ut. En bättre period med Almtuna-ögon sett enligt rapporterna. Skotten är 11-10.

-I andra börjar vi spela lite större och har ett bättre puckflytt. Framför allt blir vi noggrannare med pucken. Vi föder nästan Panterns anfall hela tiden i första perioden men vi är bättre i andra, säger Martin Gudmundsson.

I den tredje perioden så hamnar Almtuna i underläge efter att Nyström gett hemmalaget ledningen med 2-1 efter 43:34. Almtuna kommer dock igen och kvitterar till 2-2 efter 46:02 genom Thilander. Bra jobb av Lunsjö som sen passar Milton och då har Thilander smugit upp vid bortre stolpen och slår in pucken på tennis. Lagen får varsin utvisning efter varandra och i spel fyra mot fyra kan Almtuna sätta 2-3 efter 48:29 genom Mårtensson. Thelander skjuter och Mårtensson sätter returen från sin position framför mål. Almtuna får sedan ett boxplay sedan Ljung åkt ut för fördröjande av spelet. Lunsjö sitter av straffet och precis när han kommer in rensar Almtunas Léman och det ger Lunsjö ett friläge där han städer pucken med en tunnel på Bjurö. Skotten i perioden är 7-10 och totalt 34-23.

-I tredje tar vi över. Det är vår period. Då känns det som Pantern mattades lite och vi växlade upp med ett högt tempo, blir än noggrannare med pucken och rakare i spelet och passningar. Det leder ju till mål i slutänden. Det är en viktig seger för grabbarna och en bra start på roadien, säger Martin Gudmunsson.

Almtuna är enligt övriga rapporter vi fått in det klart bättre laget i den tredje perioden precis som Gudmundsson också säger. Man jobbar sig alltså upp från en mindre bra start och tar sin tredje raka seger på bortaplan mot tidigare spöket Pantern - låt vara att det var en träningsmatch denna gång.

På fråga om Gudmundsson vill lyfta fram någon spelare så säger han att:
-Milton ser pigg ut, drar igång mycket i vårt spel och är stark på pucken och stark i sin åkning, Pertan (Per Svensson reds. anm.) gör en bra match på backsidan och hela vårt boxplay spelar uppoffrande med allt vad det innebär, så det är ju bra, avslutar en nöjd Martin Gudmunsson.

Nu är det bara att ladda kolhydrater för killarna i laget och försöka få sömn för 14.00 i morgon är det dags för match igen. Då möter man Rødovre Mighty Bulls på den Danska sidan av sundet. **Den matchen kan ni se gratis HÄR.

Matchfakta**