Greta Melander förlänger

6 maj 2021 19:10
Dam

Hon anslöt förra säsongen från SDE. Nu är det klart att Greta Melander stannar i Almtuna även den kommande säsongen.


Forwarden Greta Melander 20 år och vänsterskytt med Montgomery YHA som moderklubb anslöt till förra säsongen från seriekonkurrenten SDE och kommer att fortsätta hos oss även den kommande säsongen. I SDE stod Greta säsongen 19/20 för 6 (4-2) poäng på 23 matcher. Den gångna säsongen blev bara fyra matcher lång med Almtuna då Covid-19 satte stopp för fortsatt spel för näst högsta ligan hos damerna. På dessa fyra matcher i vår tröja så stod Greta Melander för 2 (2-0) poäng.

-Greta har ett enormt driv och är en naturlig målgörare med ett bra avslut. Hon är svårläst för motståndaren. Vi är glada att Greta har valt att fortsätta med oss ett år till. Hon har utvecklats mycket under året som gått och kommer definitivt att bidra i målproduktionen, säger Aleksandrs Semjonovs.

Vi ställde några snabba frågor till Greta:

Det blev visserligen bara fyra matcher lång säsong för er i Damlaget. Men hur tycker du det fungerade med nye tränaren Aleksandrs Semjonovs?
-Jag tycker att det har fungerat jättebra. När han håller i träningarna så blir det mycket högre tempo än vad jag tror att hela laget är vana vid. Det är bra disciplin i laget och spelarna har respekt för tränaren vilket det kan skifta lite med beroende på vilket lag man är med i.

Hur trivs du i ditt nya lag?
-Jag trivs jättebra. Alla är så snälla, det är så bra träningsnärvaro och alla försöker sitt bästa hela tiden.

Hur är känslan i laget, är det en bra stämning?
-Ja, det är jättebra stämning i laget.

Det blev ju en kort säsong som var. Men hur bedömer du chanserna för laget i serien säsongen som kommer?
-Det är så svårt att säga, tycker jag. Det är svårt att veta vilken nivå dom andra lagen ligger på nu. Förra säsongen så kändes det som att det gick bättre och bättre för varje match så det känns som att vi kan bli ett bra lag.

Hur ser du på det att en utländsk målvakt har tillkommit i laget och så ryktas det ju några utländska spelare till in?
-Jag vet inte så mycket. Jag har bara läst och hört vad dom andra har sagt om att det kan komma in lite flera. Men jag har hört om den nya målvakten och det ska bli jättekul. Det är ju bara bra om det kommer flera utländska spelare som kan öka på tempot ännu mer.