Inför: Vita Hästen

6 mars 2018 20:00

Föreningsmatchen, årets sista grundseriematch och årets gratismatch går av stapeln mot Vita Hästen på onsdagen nedsläpp 19.00. Dessutom ska vi fira att föreningen fyllt 85 år och bjuder de 400 första gästerna på tårta och kaffe som kom och fyll Gränyhallen och hylla laget som som tagit sig till Svenska Spel Trophy och slutspelsserien för tredje året i rad.


Vita Hästen har efter en tuff period med tre raka förluster hittat tillbaka och kommer med poäng i två raka matcher till Gränbyhallen där man fortfarande har häng och chans på den åtrovärda åttondeplatsen samtidigt som det ska säga att man inte har det i egna händer med tanke på att man av dom tre lagen på 72 poäng (Modo och Södertälje är de två andra) har sämst målskillnad så Vita Hästen får förmodligen hoppas på att Modo och SSK tappar poäng mot Tingsryd respektive Pantern samtidigt som de vinner sin match. Det är två lag som också har mycket att spela för, Tingsryd som försöker undvika negativt kval och Pantern som vill få bästa möjliga utgångsläget i slutspelsserien. Nu senast kommer Vita Hästen ifrån en uddamålsförlust mot AIK på hovet där man länge hade ledningen med 1-0 innan Hockeyallsvenska veteranen och målskytten Jens Jakobs kvitterade för hemmalaget innna man kunde avgöra i förlängningen.

Almtuna som senast kommer ifrån en fantastiskt resultat i Södertälje där man vann med 8-2 efter riktigt effektivt spel, ett resultat som gjorde att man klättrade till en fjärdeplats i tabellen vilket betyder att man startar på 2 poäng och får hemmaplansfördel med tre hemmamatcher istället för två och inför omgång 52 i Hockeyallsvenskan har AIS även chans på tredjeplatsen om Almtuna tar alla tre poäng och AIK tar noll vilket är också de som kommer mötas i premiäreomgången, alltså trean och fyran i tabellen där trean har hemmaplan. Almtuna har även tre lag bakom som man jagas av med tre poäng eller mindre bakom som alltså kan gå förbi Uppsala laget om man förlorar samtidigt som lagen bakom vinner så Almtuna kan hamna på allt ifrån en tredje plats till en sjundeplats, minst sagt räfflande avslutning med stor mening i alla matcher i Hockeyallsvenskan.

Såhär är förutsättningarna för Almtuna:

Vid tre poäng säkrar man fjärdeplatsen oavsett andra resultat samtidigt som man slutar trea ifall AIK tar noll poäng (AIK är två poäng före men har betydligt bättre målskillnad än Almtuna)

Almtuna kan även sluta fyra vid förlust ifall Oskarshamn och Pantern tar 0 poäng samtidigt som Björklöven tar max två.

Tar AIS två poäng så får Pantern och Oskarshamn max också ta två poäng.

Tar AIS en poäng får Oskarshamn och Pantern ta max en poäng.

Fem senaste möten:

VIT - AIS 2-1

AIS - VIT 2-1

VIT - AIS 7-0

AIS - VIT 3-2

VIT - AIS 1-5

PP:

AIS: 17.37 % (8)

VIT: 27.67 % (1)

BP:

AIS: 77.36 % (13)

VIT: 84.43 % (2)

Poängtopp AIS:

Victor Rollin Carlsson 33 (15+18)

Viktor Hertzberg 32 (9+23)

Daniel Ljunggren 23 (10+13)

Oscar Milton 22 (10+12)

Fredrik Forsberg 19 (13+6)

Poängtopp VIT:

Marcus Eriksson 43 (6+37)

Jesper Samuelsson 35 (8+27)

Rickard Palmberg 22 (14+8)

August Gunnarsson 19 (13+6)

Jens Hellgren 19 (5+14)

Målvakter:

AIS:

Oscar Fröberg 91.05 % 2.57 GPG

Arvid Ljung 90.10 % 2.69 GPG

VIT:

Pontus Sjögren 91.96 % 2.30 GPG

Viktor Kokman 89.36 % 2.90 GPG

Almtuna startar laget på samma sätt som man gjorde i Södertälje.

Fröberg (Ljung)

Svensson - Rotbakken

Santesson - Ljunggren - Forsberg

Ragnarsson - Lindström

Hertzberg - Rollin Carlsson - Milton

Carlson - Léman

Marjamäki - Lundin - Sandström

Bjurström - Pentler - Svensson

Extra: Quist

Vi hoppas så många som möjligt stöttar och hyllar vårt lag som ännu ett år tagit sig till playoff och tillsammans nu avslutar grundserien på bästa möjliga sätt med tre poäng och en fin stämning på läktaren i en fullsatt hall. Kom ihåg att det är inget förköp till denna match så kom bara ner till hallen och få din plats.

Kom gärna i god tid för att undvika köer samt att vi ska hålla ceremonier innan matchen för att fira vårt 85 års jubileum samtidigt som årets supporter i Almtuna har blivit framröstad av er och kommer hyllas på isen med pris.