PRESSMEDDELANDE: Tony Mårtensson till Almtuna

4 juli 2018 18:00

Tony Mårtensson är en riktigt rutinerad spetsspelare på HockeyAllsvensk nivå och vi kan nu meddela att han kommer att spela i Almtuna och HockeyAllsvenskan kommande säsong.


Tony Mårtensson 800623 185 cm 85 kg Forward och vänsterskytt är klar för Almtuna. Mårtensson är Upplänning i grunden och har RA73 (numera Wings) som moderklubb. Han har dessutom representerat Brynäs, Linköping, Anaheim Ducks, Cincinnati Mighty Ducks, AK Bars Kazan och SKA St. Petersburg. Tony har också representerat Sverige på J18-, J20-nivå och Tre Kronor. På meritlistan finns bland annat VM-guld, 2 stycken Gagarin Cup-Guld (KHL) och SM-silver. Tony är en rutinerad och allround center som kommer att bidra med spets till Almtuna och glans åt HockeyAllsvenskan. Kontraktet är på 1 år.

-Det är riktigt kul att Tony äntligen valt att skiva på för Almtuna. Vi har haft en tät kontakt de tre senaste säsongerna och försökt få till det, säger sportchef Björn Danielsson som fortsätter:
-Jag känner honom väl och vet att han är riktigt bra tränad och i bra form. Han kommer att betyda mycket för laget med den erfarenhet och rutin han besitter.

-Tony är en lugn och trygg person som kan leda laget. Han är en av Sveriges passnings-skickligaste centrar och skall styra den ena powerplay-uppställningen. Han kommer att få en större offensiv roll hos oss än vad han hade hos Linköping, avslutar Björn Danielsson

Intervju med Tony Mårtensson:

Det har ryktats även tidigare år om att du skulle ha varit på väg till Almtuna. Nu är det verklighet. Vad fick dig att välja spel i Almtuna? -Jag flyttade till Gävle och Brynäs när jag skulle fylla 20 år, efter 18 säsonger på vift så kändes det nu rätt att flytta hem till Sigtuna igen, säger Tony Mårtensson och fortsätter:
-Jag har haft kontakt med Almtuna under flera år och tycker att dom har gjort det otroligt bra och tycker att det finns en spännande satsning framöver.
Vilka i och kring Almtuna känner du sedan tidigare? -Jag och Björn Danielsson spelade ihop under flera år i Arlanda och Brynäs så vi har känt varandra länge. Såklart har hans medverkan i att få mig till Almtuna hjälp till. Gunnar Söderström (”Galne Gunnar” som många i Almtuna brukar säga, redaktionens anmärkning) var min personliga tränare under några sommarträningar och det var då jag började förstå vad som verkligen krävdes för att bli riktigt bra. Micce Andreasson bor ju också i Sigtuna men det var i Lugano där han var målvaktstränare som vi lärde känna varandra och är idag goda vänner.

Marcus Ragnarsson är tränare i Almtuna. Har du spelat ihop eller mött honom som spelare? -Ragge mötte jag under säsongen 09/10 när han var i Djurgården och jag har för mig att vi gjort någon landskamp ihop också. Beskriv hur personen Tony Mårtensson är. -En lugn och harmonisk människa som är disciplinerad och prestigelös, säger Tony Mårtensson med ett brett leende.

När du inte spelar hockey så gör du helst… -Hade helst spelat en massa golf eller varit ute på sjön med min vattenskoter, men det finns inte så mycket tid för det med 2 småbarn hemma, säger Tony Mårtensson med ett skratt. Berätta något som nog inte många vet om. Har du någon dold talang t.ex.? -Det är dåligt med dolda talanger men jag får ofta vara häst eller hund åt min dotter som snart är 3 år, säger Tony Mårtensson och skrattar ännu mer.
Du har bland annat vunnit VM-Guld, Gagarin Cup i KHL (2 ggr), spelat i Lugano Schweiz och spelat SM-final. Kan du berätta lite om något av alla dessa äventyr.
-Jag är väldigt stolt och glad över vad jag har fått vara med om. Gjorde 6 säsonger i KHL och trivdes kanon. Sankt Petersburg är verkligen en toppen-stad. Vi hade så gott som fullt på alla matcher (12500 åskådare) och att då få avsluta med att spela hem Gagarin bucklan till ”St:pete" för första gången var mäktigt. HockeyAllsvenskan… Ett eller två steg ner jämfört med vart du spelat under många år nu. -Jag tycker att skillnaden mellan SHL och HockeyAllsvenskan blir mindre och mindre för varje säsong som går.

Vad tror du att du kommer att kunna bidra med i Almtuna? -Man kommer med en hel del rutin och vet vad som krävs för att bli en bra spelare. Almtuna har många riktigt bra talanger som jag hoppas kunna vara med och lära en del. Sen älskar jag fortfarande att spela hockey och vinna matcher så jag kommer göra allt för att vi ska bli så framgångsrika som möjligt. Vad är känslan inför säsongen som kommer? -Jag har en skön känsla och grabbarna verkar ha en riktig härlig sammanhållning i laget.

Vi säger tack för pratstunden och varmt välkommen till Almtuna Tony Mårtensson