Svenska Spel
Almtuna IS

Tung förlust mot AIK

Publicerad: 2017-09-22 22:20

Almtuna förstärkta med Daniel Mannberg & Marcus Ersson åkte på en tung förlust mot Gnaget efter bortalaget gått fram till en 4-0 ledning via två stora inviduella misstag i Almtuna lägret. Efter en bra start för AIS så åt sig AIK in i matchen allt eftersom utvisningar från båda håll. Jens Jakobs satt 1-0 i slutet av första efter att en Almtuna spelare tappat puck på blå. Detta satte matchbilden fram till den tredje perioden. Kalle Jelvert stötet sedan in 2-0 åtta minuter in i andra perioden med foten innan Max Lindholm sätter 3-0 och Almtuna ser ut som ett slaget lag.

Almtuna repade dock lite kraft i tredje perioden efter att AIK satt 4-0 och gjorde ett tappert försök. Men man kom inte närmare än 2-4 efter mål av Fredrik Forsberg (Bäst i Almtuna idag) och Albin Lundin. Den sex matcher långa vinstsviten fick sig slut. Det gick att ta på besvikelsen i omklädningsrummet efteråt. Nu gäller det det att skaka av sig den här förlusten tills på tisdag då man reser till Timrå för nästa match.

 

Hatten av till AIK som gjorde en mycket bra bortamatch, låg allt som oftast rätt i defensiven och var effektiva när man fick chansen. Går inte att säga annat att detta vara en rättvist seger. Tråkigt för Almtuna när det annars bjöd till en bra premiär med en publiksiffra över 2000 och två klackar som höll igång.

 

För Uppsala Stad.

 
Niklas Skoglund
Niklas Skoglund
[email protected]
 

Copyright © 2015-2018 Almtuna IS

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB