J18: Säker seger hemma mot Södertälje

1 februari 2020 17:55
Junior

J18-killarna kunde relativt enkelt besegra Södertälje hemma i dag. Matchen slutar till slut 4-1 till våra killar som fortsatt är med i seriens topp.Södertälje drar på sig två utvisningar som Almtuna inteckna utnyttja och spräcka målnollan i. Men 16:33 kommer 1-0 genom Oliver Pentler istället. Med 27 sekunder kvar drar gästerna på sig ytterligare en utvisning som följer med in i nästa period. Skotten är 13-6.

Den andra perioden startar hemmalaget med en man mer men inte heller i detta överläge lyckas man sätta en puck bakom Isak Collijn i Södertäles mål. Sedan är det Almtuna som drar på sig en utvisning men hemmalaget håller tätt bakåt.

När Södertälje sedan drar på sig sin fjärde utvisning får Almtuna utdelning då Erik Andersson kan sätta 2-0 i överläget efter 35:25. Oliver Pentler ser sedan till att hemmalagets ledning ökas på till 3-0 efter 38:18. Även den andra perioden får en utvisning i sista minuten då Almtuna drar på sig en utvisning med 31 sekunder kvar. Skotten är 11-7.

Tiden rullar på i den tredje perioden men 48:17 kan sedan Emil Olsson sätta 4-0 för Almtuna. Södertälje drar på sig en ny utvisning sedan men reder ut det underläget. Loke Södergren kan sedan reducera till 4-1 efter 56:24. Gästerna tar ut målvakten med drygt två minuter kvar men matchen slutar 4-1 till Almtuna och skotten är 10-6 och totalt 34-19.

Nu väntar ett litet upphåll i matcher för J18-laget innan man den 14 februari möter Timrå hemma i Gränbyhallen.

-Vi gör i sin helhet en bra match där vi skapar många bra chanser i framför allt första och tredje perioden. I mittenperioden är Södertälje något starkare, men killarna skall ha en stor eloge löser det och vinner matchen idag, säger Serhan Cicek.