Alexander Svensson klar

17 maj 2021 13:58
Herr

Han inledde säsongen som var i Huddinge men fick i slutet på januari ta steget upp i Hockeyallsvenskan och AIK. Debuten i förra säsongens AIK gjordes mot Almtuna som han nu alltså kommer att spela för.


Backen Alexander Svensson 24 år och högerskytt med IFK Österåker som moderklubb är klar för spel i Almtuna och Hockeyallsvenskan kommande säsong. Alexander har representerat SDE och AIK juniornivå. Han är med i laguppställningen för AIK i Hockeyallsvenskan säsongen 15/16 men den riktiga debuten i Hockeyallsvenskan kan man säga kom under säsongen som var - då AIK tog in honom från Huddinge i Hockeyettan. Kontraktet är på 1 år.

Alexander Svensson är en tvåvägsback som gillar att spela fysiskt och i Huddinge visade han att det finns ett skott också som kan ge poäng - 30 (7-23) poäng blev det på 27 matcher i Hockeyettan. I AIK stod han för 1 (1-0) poäng på 15 matcher i grundserien.

-Alexander är en spelskicklig tvåvägsback. Han valde att satsa på studierna i några år och kom tillbaka i fjol. Han gjorde det bra i först Huddinge och avslutningsvis i AIK. Vi tror att med den säsongen i sig så kommer han att vara redo att ta rejäla kliv hos oss. Alexander är en spännande spelare som har helt rätt inställning till träning och match, säger Tony Mårtensson.

-Jag tycker att det är jättekul. Jag uppskattar verkligen att jag får den här chansen och förtroendet och den här möjligheten, för jag tror att Almtuna kan vara rätt miljö för mig att utveckla mig i och ta nästa steg och etablera mig på ett bättre sätt, säger Alexander Svensson.