Bortaturné söderut

30 augusti 2018 22:05

Idag gav sig Almtunas herrar av på en bortaturné söderut. På menyn står matcher mot seriekollegan Pantern och Danska Rødovre Mighty Bulls.


Efter tidigarelagd fysträning och isträning idag torsdag så satte sig Almtunas herrar på bussen 11:15 i förmiddags för att ta sig ner till Malmö. Där väntar match mot seriekollegan Pantern på fredagskvällen. Pantern har spelat 3 träningsmatcher och förlorat samtliga: Malmö 0-2, Västervik 1-4 och Oskarshamn 1-2. Det är alltså två lag som siktar på sin första seger under försäsongen som möts då ju Almtuna förlorat sina fyra tidigare träningsmatcher: Djurgården 2-5, Västerås 1-2 efter straffar, Timrå 2-5 och Södertälje 2-3. Frågan är vilket av lagen som kliver av isen på fredagskvällen med sin första seger under försäsongen?

Matchen mot Pantern kan så vitt vi vet endast följas via Swehockey online. Redaktionen kommer dock att försöka få telefonkontakt med representanter för laget under matchens periodpauser och efter matchen för att få lite mer info.

Laget har bidragit med bilder/film under resan ner till Köpenhamn - där man kommer att bo - som visas på Instagram/Twitter. Bland annat kan ni se en skön blooper signerat Rollin-Carlsson/Milton. Förhoppningsvis bjuder laget på mer material under hela roadtripen.

När det gäller laget så är Sandström avstängd efter fighten med Gråhns senast och dessutom stannar Andersson hemma och tränar med juniorerna då man vill köra med sju backar under matcherna.

Hör tränare Marcus Ragnarsson om träningen sedan senaste matchen och om matcherna i helgen:

Preliminär startuppställning mot Pantern:

88 Arvid Ljung (38 Oscar Fröberg)

5 Per Svensson - 10 Simon Johansson
13 Tobias Liljendahl - 9 Tony Mårtensson - 56 Alexander Lunsjö

53 Jesper Mångs - 8 Adam Thilander
33 Albin Lundin - 21 Oscar Pentler - 58 Fredrik Forsberg

71 Jacob Ragnarsson - 82 Jonathan Léman
17 Oscar Milton - 15 Victor Rollin-Carlsson - 27 Viktor Hertzberg

66 Måns Hermansson
51 Erik Santesson - 19 Ludvig Wallin - 18 Jacob Svensson

Saknas: Filip Andersson, Lucas Sandström

Mindre än 17 timmar efter matchen mot Pantern så väntar en ny match - denna gång mot Danska Metal Liga-laget Rødovre Mighty Bulls. De slutade förra säsongen på tredje plats i Danska högsta ligans seriespel men sedan slogs de ut av Rungsted Seier Capital i slutspelets kvartsfinaler. Danska mästare blev sedan Aalborg Pirates - deras första mästartitel på 37 år.

Även matchar tätt i helgen då de på fredagen möter Svenska Div. 1-laget Kristanstad som ju knackade på dörren till HockeyAllsvenskan den gångna säsongen men som inte lyckades ta sig hela vägen upp. Innan dess har vunnit mot Rungsted Seier Capital med 5-2, förlorat mot Odense Bulldogs med 1-2 efter straffar och förlorat mot Hvidovre Fighters med 2-4.

Grundtanken är att Almtuna byter målvakt till matchen på lördag i Danmark och att Fröberg får stå. I övrigt är startuppställningen till den matchen beroende på vad som sker i matchen mot Pantern och om tränarna vill se någon förändring.

Matchen mot Rødovre Mighty Bulls startar klockan 14:00 på lördagen och du kan se matchen GRATIS HÄR.