Emil Westerlund in på tryout

7 augusti 2022 11:00
Herr

Han lämnade moderklubben Linköping och deras juniorverksamhet 2016-17 för att satsa på college i USA. Fram till idag har han studerat och spelat hockey för University of Maine Business School men nu är han klart för tryout spel hos oss.


Forwarden Emil Westerlund 24 år med Linköpings HC som moderklubb är klar för en tryout på först och främst 2 veckor med oss i Almtuna. Emil lämnade moderklubben Linköpings juniorverksamhet 2016/17 för att studera och spela hockey på University of Maine Business School i USA (NCAA). Nu vänder han alltså hem till Sverige och får chansen att visa upp sig hos oss. Förutom spel i moderklubben Linköpings HCs juniorverksamhet samt University of Maine Business School i USA så har han även representerat Sverige på U18-, U19- och U20 nivå. Emil har även noterats för en match med A-laget i Linköping under en CHL-match.

Senaste säsongen i Sverige 15/16 stod han för 39 (28-11) poäng på 44 matcher i dåvarande J20 SuperElite samt att han gjorde 1 mål på 2 slutspelsmatcher. I University of Maine stod han säsongen 20/21 för 9 (4-5) poäng på 16 matcher medan han blev poänglös på de 14 spelade matcherna den gångna säsongen.

Emil Westerlund ansluter till måndagens träning.

- Med Rasmus skadad så är vi lite tunna och nu blev det ett bra tillfälle att testa Emil ett tag. En stor stark spelare som är duktig på att skapa ytor för sina medspelare. Han besitter egenskaper som vi saknar så det ska bli spännande att se honom nu i några träningsmatcher, säger Tony Mårtensson.

_- Det känns sjukt spännande och kul att komma hem till Sverige igen och få möjligheten att spela för Almtuna. Jag har inte jättemycket erfarenhet av Uppsala som stad men jag har bara hört gott om både staden, folket men framför allt Almtuna som hockeyförening. Jag är extremt taggad på att få träffa alla i föreningen och dra igång denna säsong, säger Emil Westerlund och fortsätter:
- Jag skulle beskriva mig som en powerforward. Mina Starka egenskaper är runt kassen och i det fysiska spelet, samtidigt som jag har fått mycket förtroende i boxplay och powerplay.

Läs även en intervju från 2017 på HockeySverige.