Svenska Spel
Almtuna IS

Försäsongströja i retrostil 2018/19

Publicerad: 2018-06-07 02:00

Precis som tidigare år så kommer Almtuna att spela sina träningsmatcher inför säsongen i en tröja inspirerad från förr. Denna gång är det en tröja som gav laget smeknamnet "Polkagrisarna". Tröjan användes under flera säsonger på den tiden det begav sig.

Under i stort sett hela 50-talet och fram till och med 1960 så hade Almtuna en matchtröja som gjorde att de fick smeknamnet "Polkagrisarna". På den tiden var tröjan reklamfri förutom sista säsongen som den användes - då fick man enligt uppgift betala en summa av 300 kronor till Svenska Ishockeyförbundet för att få ha reklam på sin tröja.

Den första och historiska reklamen som fanns på tröjan var sedan Slottssenap. Senapen tillverkades av AB Upsala Ättiksfabrik som bildades 1919 av Martin Edlund och Carl Johan Wiksell. 1920 flyttade man in i nya lokaler på St. Persgatan i Uppsala och man producerade Kungsättika samt Slottssenap. 1969 bytte man namn till AB Slotts Industrier som 1986 ändrades till Slotts AB och 2008 flyttades produktionen till Polen.

Den retroinspirerade matchtröjan kommer sedan att auktioneras ut efter att träningsmatcherna är avslutade.

Victor Rollin-Carlsson poserar i retroinspirerade matchtröjan som Almtuna ska spela sina träningsmatcher i inför den kommande säsongen.

 

Baksidan på årets retroinspirerade tröja.

 
Peter Tjern
Webbredaktionen
[email protected]
 

Copyright © 2015-2018 Almtuna IS

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB