Almtuna stärker upp ledarsidan

21 januari 2019 12:00
Herr

Nichlas Falk med tränar-meriter från Huddinge, Södertälje och Djurgården kommer in som en tredje länk i Almtunas tränarstab och tar då över huvudansvaret.


47 årige Nichlas Falk spelade hockey med Huddinge och Djurgården samt representerade Sverige vid ett flertal VM. Som tränare har han verkat i Djurgården, Huddinge och senast Södertälje. Huvudtränare var han i Huddinge säsongerna 13/14 - 15/16 och tog precis över som huvudtränare i Södertälje efter sparkade Mats Waltin 2017 när han fick ta en paus från ishockeyn efter en kollaps.

_-Det har varit en säsong där vi inte riktigt har fått till detaljerna och vi har internt försökt på många olika sätt att få det att tippa över på rätt sida. Därför känner vi nu att vi vill ha in två nya ögon. Både Martin och Marcus har spelarnas och mitt fulla förtroende men vi vill stärka upp ledarsidan i det läge vi är nu,_säger Björn Dailesson och fortsätter: -Det är en bra person som kommer att passa in i vår grupp på ett bra sätt. Han är en duktig tränare och taktiker och vi tror att detta kommer att bli bra. Han är fullt återställd efter sin kollaps och är väldigt sugen på att komma in i tränarrollen igen.

Nichlas Falk ansluter till Almtuna på torsdag och tar rollen som huvudtränare. Marcus Ragnarsson och Martin Gudmundsson kommer att finnas kvar som assisterande tränare till Falk. Kontraktet över nästa säsong.