Back signad

28 juli 2020 11:57
Herr

Linköpings-fostrade och defensivt skicklige backen Anton Björkman är klar för spel i Almtuna. Anton har representerat Sverige på juniornivå och har även testat på spel i SHL tidigare.


Backen Anton Björkman 21 år 183 cm 83 kg och vänsterskytt med Linköping som moderklubb är klar för spel i Almtuna. Anton har spelat hela sin karriär i Linköpings organisation så när som på en säsong i Oskarshamn 18/19. Björkman har även representerat Sverige på U16-, U17-, U18- och U20-nivå. Han står noterad för 41 matcher i SHL med Linköping och har på sitt CV även J18 SM brons med Linköping, U17 VHC brons med Sverige och avancemang till SHL med Oskarshamn.

Anton Björkman är en defensivt skicklig back som fick den gångna säsongen förstörd på grund av skada som ledde till operation men han är nu fullt återställd. Kontraktet är på 1 år.

-Det ska bli kul att komma till Almtuna. Det blir en nystart för mig och det är kul att Almtuna tror på mig. Jag ser fram emot säsongen, är riktigt taggad för det, säger Anton Björkman.

-Anton Björkman blir en viktig spelare för oss kommande säsong. Han besitter en hög kapacitet med rutin från både SHL och Hockeyallsvenskan. Anton kommer att få ta ett stort ansvar i defensiven och matchas mycket i boxplay samt andra defensiva situationer, säger Björn Danielsson.