Svenska Spel
Almtuna IS

Förlust i genrepet

Publicerad: 2018-09-14 23:07

Almtuna fick inte revansch på strafförlusten i den tidigare träningsmatchen lagen emellan. Idag lös 2-4 på tavlan när matchen var slut. Trots förlusten fanns det positiva saker att ta med.

I den första perioden tar gästande Västerås ledningen tidigt genom Bergman som från fritt läge till höger kan sätta pucken bakom Ljung 03:34. Almtuna jobbar sig dock in i matchen igen och 10:21 kvitterar Forsberg till 1-1. Johansson från backposition till höger skuter och Forsberg styr in pucken under armen på Ersson i målet. Innan dess hade gästerna rett ut ett boxplay också. Skotten i den första perioden är 11-6.

I den andra perioden tar Almtuna ett tidigt grepp -delvis tack vare två powerplay i tät följd. Hemmalget får dock inte utdelning trots att det finns bra intentioner i spelet. Halvvägs in i matchen så gör Almtuna ett förutbestämt målvaktsbyte och in kliver Fröberg istället. Hans första skott emot sig är en straff som kommer 35:14. Benker gör inget misstag och 1-2 är resultatet som sedan står sig perioden ut. Skotten är 9-6.

I den tredje perioden så ökar Västerås omgående på målskörden efter slarv hos Almtuna vid press från gästerna i anfallszon. Bergman får tag i puken nära målet och överlistar Fröberg - 1-3 efter 40:39. Sedan är det Jacob Svensson som stressar gästerna och kan sno pucken för att sedan kliva in framför Ersson i gästernas mål och sätter 2-3 efter 41:58. Gästande Västerås utnyttjar sedan ett powerplay när man efter 48:48 fastställer slutresultatet 2-4 genom Bergman som alltså gör ett hattrick i matchen. Almtuna försöker jaga ikapp men det går inte denna kväll utan Västerås vinner genrepet. Skotten är 8-5 i perioden och totalt 28-17.

Ser man till matchen så var det trots förlusten saker som var bra. Det varbetydligt bättre glöd och go i laget än när man mötte Västerås senast. Man skapade chanser och det var intensivt spel där man ser ut att hitta sitt spel mer och mer.

Matchfakta HÄR

Hör Martin Gudmundsson om matchen och vad statusen är gällande Jacob Ragnarsson:Se highlights från matchen här: 
Peter Tjern
Webbredaktionen
[email protected]
 

Copyright © 2015-2018 Almtuna IS

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB