Förlust i genrepet

14 september 2018 23:07

Almtuna fick inte revansch på strafförlusten i den tidigare träningsmatchen lagen emellan. Idag lös 2-4 på tavlan när matchen var slut. Trots förlusten fanns det positiva saker att ta med.


I den första perioden tar gästande Västerås ledningen tidigt genom Bergman som från fritt läge till höger kan sätta pucken bakom Ljung 03:34. Almtuna jobbar sig dock in i matchen igen och 10:21 kvitterar Forsberg till 1-1. Johansson från backposition till höger skuter och Forsberg styr in pucken under armen på Ersson i målet. Innan dess hade gästerna rett ut ett boxplay också. Skotten i den första perioden är 11-6.

I den andra perioden tar Almtuna ett tidigt grepp -delvis tack vare två powerplay i tät följd. Hemmalget får dock inte utdelning trots att det finns bra intentioner i spelet. Halvvägs in i matchen så gör Almtuna ett förutbestämt målvaktsbyte och in kliver Fröberg istället. Hans första skott emot sig är en straff som kommer 35:14. Benker gör inget misstag och 1-2 är resultatet som sedan står sig perioden ut. Skotten är 9-6.

I den tredje perioden så ökar Västerås omgående på målskörden efter slarv hos Almtuna vid press från gästerna i anfallszon. Bergman får tag i puken nära målet och överlistar Fröberg - 1-3 efter 40:39. Sedan är det Jacob Svensson som stressar gästerna och kan sno pucken för att sedan kliva in framför Ersson i gästernas mål och sätter 2-3 efter 41:58. Gästande Västerås utnyttjar sedan ett powerplay när man efter 48:48 fastställer slutresultatet 2-4 genom Bergman som alltså gör ett hattrick i matchen. Almtuna försöker jaga ikapp men det går inte denna kväll utan Västerås vinner genrepet. Skotten är 8-5 i perioden och totalt 28-17.

Ser man till matchen så var det trots förlusten saker som var bra. Det varbetydligt bättre glöd och go i laget än när man mötte Västerås senast. Man skapade chanser och det var intensivt spel där man ser ut att hitta sitt spel mer och mer.

**Matchfakta HÄR
**Hör Martin Gudmundsson om matchen och vad statusen är gällande Jacob Ragnarsson:

Se highlights från matchen här: