Tony Mårtensson har signat på nytt

2 juni 2019 14:00
Herr

Idag kan vi med stor glädje meddela att Tony Mårtensson har skrivit på ett nytt avtal med Almtuna. Tony var förra säsongen en av lagets viktigaste kuggar och trea i HockeyAllsvenskans poängliga.


Centerforwarden Tony Mårtensson behöver inte någon närmare beskrivning. Han besitter en enorm rutin och erfarenhet från spel på landslagsnivå och även i KHL, NHL, AHL, NLA och SHL. Den gångna säsongen så var Tony HockeyAllsvenskans tredje bästa poänggörare med 52 (21-31) poäng på 52 matcher och dessutom poängbäst i kvalet till HockeyAllsvenskan med 17 (3-14) poäng på 10 matcher.

Idag kan vi som sagt med stor glädje konstatera att Tony Mårtensson skrivit på för ytterligare ett år i Almtuna trots att han inte saknat fina erbjudanden från andra klubbar. Kontraktet är på ett år.

Vi vill samtidigt passa på att rikta ett stort tack till sponsorerna Bygg-Sven, Rätt spårgruppen, Upplands Motor, Markentreprenad och City Gross Uppsala som ställt upp med kort varsel och bidragit så att vi får ha Tony Mårtensson i Almtuna även säsongen 2019/20.

-Vi är otroligt glada över att få presentera Tony. Vi har haft en dialog hela tiden sedan vi förlorade mot Kristianstad och båda parter har velat komma överens om ett nytt kontrakt. Tony hade ett kontrakt som bröts när vi åkte ur HockeyAllsvenskan och han har varit förstående för vår situation där vi har behövt skruva på ekonomin, säger Niklas Sjölund och fortsätter:
-När vi nu fick tillbaka vår HockeyAllsvenska status i fredags så känns det riktigt bra att vi så snabbt kunde komma överens om ett nytt avtal eftersom det gamla föll i och med vår degradering tidigare. Vi är tacksamma att Tony varit så förstående och att vi fått till ett avtal som är mer ekonomiskt fördelaktigt för Almtuna. Tony har verkligen visat att han vill spela i Almtuna ett år till och det är vi glada för.

-Tony kommer med sin rutin kunna leda det unga och hungriga laget vi kommer att ställa på benen nästa säsong, avslutar Niklas Sjölund.

_-Det var sjukt jobbigt och tufft att vi åkte ur. Det har varit några turbulenta veckor där sedan kom ju nyheten att Pantern kanske skulle dra sig ur och då fick man ju hoppet igen men så kom det nya uppgifter om att de har löst det. Men i fredags ringde Björn och sa nu är det klart vi har fått förfrågan om att få tillbaka platsen och vi kommer att säga ja. Det är klart att man blev otroligt glad då, _säger Tony Mårtensson och fortsätter:
-Sedan har det gått rätt fort. Jag har alltid haft en tanke att fortsätta och spela nästa år. Jag skrev ju på ett avtal innan säsongen var slut men det bröts ju då när vi åkte ur. Nu förhandlade vi om det. Vi kom överens rätt fort för som jag har sagt innan så passar det mig bra att spela i Almtuna för familjesituationen och allting.

-Sedan är man ju jäkligt revanschsugen efter fiaskot i fjol och nu få en ny chans så blir man extra sugen och det ser jag väldigt mycket fram emot nu, avslutar Tony Mårtensson.