Timrå för svåra

22 augusti 2018 22:54

SHL-laget Timrå vann kvällens träningsmatch med 5-1. Trots förlusten visade Almtuna bättre takter än senaste matchen.


I den första perioden kliver Almtuna ut på ett annat sätt än senast mot Västerås. Vi får se två powerplay för Almtuna med bra intentioner och sedan även ett powerplay för Timrå. men inga mål kommer där utan istället kommer 0-1 efter 16:11 genom Berglund som efter fint spel får läge att slå in pucken bakom Fröberg från sin position till vänster nära målet. 19:55 kom sedan 0-2 genom Wedin som från nära håll till höger kan sätta pucken i mål. Skotten är 3-10 men det känns inte som att det speglar perioden helt.

I den andra perioden så Har först Timrå ett powerplay innan det är Almtunas tur att få spela med en man mer. Då kan hemmalaget efter 11:52 reducera till 1-2 genom Thilander som från backposition skjuter in pucken bakom Svedberg. Timrå kan dock svara ganska omgående då Kaijser helt ren kan trycka in 1-3 efter att Almtuna inte fått grepp om pucken bakom förlängda mållinjen i egen zon. Några fler mål faller inte och skotten är 7-14.

I den tredje perioden kan sedan Timrå öka på sin målskörd två gånger om. 44:15 håller sig Hållander framme och med en backhand från nära håll gör 1-4 i powerplay. 54:48 kan sedan Hållander framför mål styra in ett skott utifrån och därmed fastställa slutresultatet 1-5. Skotten här är 10-4 och totalt 20-28.

Segern är rättvis även om Almtuna gör en betydligt bättre insats än senast mot Västerås och sifforna kanske är något för stora sett till matchen. I morgon är det en ny träningsmatch då Södertälje kommer på besök till Uppsala.

Matchfakta HÄR

Hör Martin Gudmundsson om matchen:

**Se highlights från matchen:

**