Inför: Almtuna IS - Södertälje SK

19 oktober 2017 19:40

Fredagsmatch, ett Almtuna som håller till i toppen och tagit poäng i sju raka matcher med väldigt varierande matchbilder. Motståndet Södertälje har efter en katastrofal start på säsongen sparkat Mats Waltin som ersätts av Ulf Lundberg tillsammans med Nichlas Falk och Dennis Bozic som så smått börjat få ordning på laget och gett hopp till Södertälje fansen. Det kan med andra ord bli en riktigt bra fredags fest i Gränby mot ett lag som brukar kunna locka folk.


Gästande Södertälje hade en oerhört tung säsongs inledning och stod faktiskt på 0 poäng när 6 omgångar av Hockeyallsvenskan var spelade. Ledningen kände sig tvungen att agera och ändra om på ledarsidan. Såhär i efterhand kan man se att ändringen åtminstone hade en kortvarig effekt efter man slog Modo borta med 1-2 i omgång 7 efter en jättematch av fjolårets Almtuna målvakt, danske George Sörensen. Den lilla dansken som går under smeknamnet Lago har sedan varit en central roll av att SSK hittat tillbaka på vinnarspåret och fjolårets solklara etta Alexander Sahlin (Också med ett förflutet i Almtuna) har fått finna sig i att vakta båsdörren. Sörensen höll senast nollan hemma mot Västervik och idag har Södertälje skrapat ihop 8 poäng och har 3 poäng upp till strecket och Västervik & Leksand. Laget har haft problem med målskyttet som är sämst i ligan med 17 kassar på 10 matcher. Tre mål ifrån närmst lag i denna lista medans man har tre lag bakom sig och ett på samma antal insläppta mål så går inte att understryka att SSK förmodligen kommer att få det jobbigt ifall man släpper in mer än ett, två mål då vinsterna att kommit med siffrorna 2-0, 2-1 och 2-1. Laget har endast i en match gjort fler än två mål som kom i övertidsförlusten mot Vita Hästen där man gjorde 3 kassar.

Almtuna ligger på andra sidan tabellen och när tionde omgången spelades klart på onsdagskvällen så ligger Uppsala laget på en fin andraplats. Ett poäng upp till serieledande Timrå och även ett mål ifrån bäst +/- statistik i serien. Man kan alltså gå upp i serieledning vid vinst mot Södertälje samtidigt som Timrå tappar poäng uppe i Örnsköldsvik där det vankas derby mot Modo. Laget kommer ifrån en fin period med poäng i sju raka matcher och senaste en hemma viktoria mot Modo, en match med många ansikten. Man kämpade sig tillbaka från en uddamåls underläge till 3-1 som var nära att schabblas bort när laget fortsätter ha en förmåga att dra på sig utvsningar, framförallt när man redan har ett underläge så man får spela 3 mot 5. Laget visar dock upp ett riktigt starkt boxplay spel och man reder ut stormen och kan sätta 4-2 i öppen kasse genom Luke Pither. Nu gäller det att man är konsekvent och inte svävar bort vilket man kändes tendenser i första perioden mot Modo, men laget vaknade till och i överlag känns gruppen väldigt trygg och med fötterna på jorden. Att man inser att det är hårt jobb som tagit man hit.

PP

Almtuna 17:50 % (8a)

Södertälje 6:45 % (13e)

BP

Almtuna 81:58 (8a)

Södertälje 80:00% (11a)

Intern poängliga:

Almtuna

1. Fredrik Forsberg 6+2

2. Daniel Ljunggren 4+3

3. Albin Lundin 3+4

4. Ludivg Nilsson 2+5

5. Victor Rollin Carlsson 4+2

Södertälje

1. Nicklas Heinerö 1+4

2. Stefan Gråhns 1+4

3. Fredric Weigel 0+4

4. Thomas Valkvä Olsen 3+0

5. Lucas Carlsson 2+1

Almtuna ställer upp med samma lag som avslutade mot Modo plus Filip Andersson som går in som sjunde back efter Gustav Lindströms överkroppsskada. Arvid Ljung står i målet och Christian Blomqvist är extraforward.

#30 Arvid Ljung (#38Oscar Fröberg)

1:a

#5 Per Svensson – #16 Linus Rotbakken
97 David Vallorani – 90 Daniel Ljunggren – 19 William Quist

2:a

#2 Albin Carlsson – #71 Jacob Ragnarsson
#17 Oscar Milton – #15 Victor Rollin-Carlsson – #9 Luke Pither

3:e

#82 Jonathan Léman – #76 Erik Flood
#58 Fredrik Forsberg – #33 Albin Lundin – #10 Ludvig Nilsson

4:e #47 Filip Andersson

#80 John Dahlström – #18 Jacob Svensson – #21 Lucas Sandström

Extra: #91 Christian Blomqvist

Kom och stöd Almtuna, vårt topplag i Uppsala till tre nya friska poängen. Kan bli en riktigt festlig kväll in ni tar med en eller två vänner eller familjemedlemmar och fyller Gränbyhallen. Finns det något härligare än en full Gränby lada?

Tillsammans Kämpar Vi För Uppsala Stad.