Pressrelease: Almtuna värvar Erik Broman 20-åring forward från Brynäs.

22 maj 2017 05:00

Vi har följt Erik under en längre tid och när han föll bort sent från Brynäs slog vi till. Vi är väldigt nöjda med att kunna värva hit Erik.
Eriks styrkor sitter i hans spelsinne, han är en mycket smart och skridskostark spelare och när han kommer upp i fart är han svårstoppad, han är nästan 1.90 och väger 87 kilo.

Erik Broman säger:
*"Är otroligt glad att få komma till Uppsala och Almtuna, att få jobba med Martin och övriga tränare att utvecklas som människa och hockeyspelare. Truppen ser stark ut och jag hoppas kunna bidra med mitt spelsinne och speed."*
Vi ser Erik som en hård och skridskostark spelare som går in o krigar i 3-4 kedjan men som förhoppningsvis skall ta klivet upp till de första kedjorna ju längre säsongen går.
Erik är väl skolad, rejäl och duktig på att läsa spelet. När han får upp farten så flyger han fram, tempot för hockeyallsvenskan finns, det han har kvar är att ta för sig lite mer, fullfölja och gå på kropp.
Erik har även kvalitet som gör honom till en viktig rollspelare, duktig i både PP och BP.
Martin Gudmundsson säger:
Vi ser honom som en Emil Larsson kopia och vi tror han kan göra samma resa som Emil har gjort, han kommer få kriga sig in i laget för att sedan förhoppningvis växa in i rollen som en ledande spelare.
Erik har varit kapten i J20 laget och har ledaregenskaper som är viktiga för oss. Vi ser en stor potential i Erik.
Erik spelade 20 st matcher i Brynäs A-lag säsongen som gick.
Han kommer spela i tröja #23.
Varmt välkommen till Uppsala och Almtuna Erik
// Sportrådet