Hertzberg är tillbaka

31 juli 2021 12:58
Herr

Han värvades till oss under säsongen 17/18 från Hudiksvall och spelade hos oss även säsongen efter. Sedan bar det av till Västerås men efter två säsonger där är Viktor Hertzberg nu tillbaka hos oss igen.


Forwarden Viktor Hertzberg 30 år och vänsterskytt med Sunne som moderklubb är tillbaka i Almtuna efter en sejour på två säsonger i Västerås. Viktor har representerat klubbar som Munkfors, Frölunda (J18 + J20), Cape Breton Screaming Eagles (QMJHL), Montreal juniors (QMJHL), Blainville -Boisbriand Armada (QMJHL), Örebro, Åkers, Sundsvall Hudiksvall, Almtuna och Västerås.På sitt CV har han också spel i Sveriges U16-lag

Hertzberg öste in poäng hos oss - 72 stycken fördelade på 30 mål och 42 assist - under knappa två säsonger 17/18 och 18/19. Första säsongen i Västerås producerade han också bra men den senaste säsongen blev det dock bara spelat 13 matcher på grund av skada. Efter en tids rehabträning har dock läkarna nu gett klartecken och han är redo för en ny säsong. Kontraktet är på två år.

- Väldigt kul att Viktor väljer att återvända till Almtuna. Det är en väldigt skicklig skridskoåkare med ett fint spelsinne samt ett vasst skott. Viktor är en spetsspelare i Hockeyallsvenskan och vi vet sedan tidigare att han trivs i Almtunatröjan, säger Björn Danielsson.

- Riktigt kul att vara tillbaka i Almtuna. Jag trivdes bra i klubben och stan sist och ser fram emot att få åka på Tonys vattenskoter som han har lovat nu när jag har signat, säger Viktor Hertzberg med ett leende och fortsätter:
- Jag är riktigt revanschsugen och ser fram emot säsongen nu eftersom förra säsongen blev förstörd på grund av min skada.

När materialare Tommi går förbi säger Viktor Hertzberg:
- Det ska väl bli kul att jobba ihop två säsonger till, Tommi?
- Har man tagit fan i båten så får man ro den i land också, svarar Tommi med ett stort leende och bevisar att det är ett kärt återseende dem emellan.