Truppnytt

2 juni 2021 14:10
Herr

Det står nu klart att det inte blir en fortsättning i Almtuna för flera spelare från förra säsongen.


Dom blir inte kvar i Almtuna den kommande säsongen:


Forwarden Victor Andersson med Haninge som moderklubb anslöt under slutdelen av säsongen från Hockeyettan och Vallentuna. Han hann med 13 matcher i Almtuna och stod förutom med hårt arbete över hela banan också för 7 (1-6) poäng på dessa matcher.


Backen och Almtuna fostrade Victor Aronsson kom tillbaka till moderklubben för två säsonger sedan efter spel i så väl SHL och Hockeyallsvenskan på annat håll. Han har gjort 262 matcher i A-lagets tröja och stått för 69 (20-49) poäng. Victor har varit mycket omtyckt i laget och den som checkat in först i omklädningsrummet vid match - beredd att ta fighten för klubbmärket på bröstet.


Forwarden William Wiå med Haninge som moderklubb kom till oss under säsongen 18/19 och har stått för ett hårt arbete, gett allt i varje match för laget och kanske är den som varit träningsvilligast av alla under sin tid hos oss. Under dessa knappa tre säsonger så har Wiå spelat 128 matcher i vår dress och han har stått för 32 (17-15) poäng.


Väsby bördige forwarden Calle Åsell kom även han till oss i Almtuna för två säsonger sedan och det har blivit 92 matcher samt 35 (10-25) poäng i klubbens tröja för hans del. Calle har alltid stått för det hårda arbetet och ställt upp på laget till 100 procent.


Sedan tidigare är det också klart att backen Marcus Karlström med Huddinge som moderklubb kommer att spela för HV71 nästa säsong. Marcus har på två säsonger i Almtunas tröja tagit stora kliv i sin utveckling som en offensivt duktig back. Den gångna säsongen var kronan på verket med 31 (4-27) poäng och totalt på sina 103 matcher i Almtuna så har han stått för 42 (6-36) poäng.


Det är också sedan tidigare klart att forwarden Martin Mellberg med Enebyberg som moderklubb kommer att spela för Tingsryd nästa säsong. Martin kom inför den här säsongen till oss från andra sidan atlanten och American International College. På sina 53 matcher hos oss stod Mellberg för 25 (5-20) poäng. Flera av poängen gjordes från hans position nära målet i powerplay där han var ett vasst vapen.

Gemensamt för alla sex spelarna är att dom varit omtyckta i laget och bidragit inte bara ute på isen utan även i omklädningsrummet på ett positivt sätt.

Vi tackar härmed samtliga för deras insatser i Almtuna och önskar dem lycka till framöver.