Inför: MODO

16 januari 2018 19:30

Efter två förluster föregående vecka för Almtuna väntar imorgon första av två chanser man får hemma att komma tillbaka på det vinnande spåret. Modo står för motståndet och det är viktiga poäng att spela på i omgång 36 i Hockeyallsvenskan.


Gästerna Modo har varit ett ojämnt gäng hela säsongen och fortsätter att blanda och ge med fantastiska prestationer och en del bottennapp. Man har en förmåga att vinna vissa matcher stort vilket de 10 plus målen talar för när man ligger på en niondeplats likt Modo gör, men det reflekterar även förluster i många jämna matcher. Man står på 50 poäng inför onsdagens match sju poäng upp till hemmalaget och endast 1 poäng upp till en plats ovanför strecket där Södertälje befinner sig. Viktiga poäng på spel alltså och ett säkert taggat till hundra Modo som gästar Gränby Ishall. I bortalaget hittar vi även en hel del välbekanta ansikten i burväktaren Erik Hanses, Marcus Oskarsson i försvaret och Victor Ekarv bland forwardsen som börja säsong i AIK där han som bekant värvades till från Almtuna men som nu är utlånad till Modo säsongen ut där det lossnat poängmässigt för Uppsala sonen med 14 poäng på 21 matcher. Emil Molin är även spelat en match för Almtuna på lån ifrån Brynäs. Molin som nu är en toppspelaren för sitt MODO där han i år snittat nästan en poäng per match.

Hemmalaget kommer till spel med tre raka förluster i bagaget och formen känns sämre än på länge. Senast i Ljungby fick vi åtminstone se ett målskytte som lossna med 3 mål och 3 olika målskyttar. Sen förra matchen har det rört sig mycket i truppen ut har Luke Pither gått som idag fick lämna laget och söka sig mot nya utmaningar efter poängen inte trillat in som det var tänkt. In kommer Henrik Marklund från AIK där han inte fått det att stämma helt hundra och söker sig till Almtuna för mer speltid. Här är han tänkt att få en chans i powerplay spelet som inte riktigt vill lossna. Adam Boqvist är även tillbaka i truppen för att vara den PP back som saknat, denna gång tar Boqvist även med sig Samuel Asklöf som producerat 5 poäng på 24 matcher i SHL i år.

Detta har tränare Martin Gudmundsson att säga om nytillskotten:

Asklöf är en intensiv lurig forward med bra händer. Han har varit väldigt pigg på träningarna måndag, tisdag.

Marklund är en bra skridskoåkare med ett fint skott.

Fem senaste matcherna:

MODO - AIS 7-1

AIS - MODO 4-2

AIS - MODO 3-1

AIS - MODO 4-5

MODO - AIS 3-2

PP:

AIS: 13.39 % (14)

MODO: 24.74 % (2)

BP:

AIS: 75.68 % (14)

MODO: 78.65 % (10)

Poängligatopp Almtuna:

Daniel Ljunggren 18 (10+8)

Fredrik Forsberg 17 (11+6)

Ludivg Nilsson 17 (6+11)

Victor Rollin Carlsson 16 (10+6)

Oscar Milton 14 (6+8)

Poängligatopp MODO:

Emil Molin 34 (15+19)

Sam Marklund 30 (12+18)

Patrik Karlqvist 24 (12+12)

Johan Eriksson 17 (7+10)

Marcus Oskarsson 16 (3+13)

Preliminär laguppställning Almtuna:

Fröberg (Ljung)

Svensson - Flood

Asklöf - Ljunggren - Marklund

Rotbakken - Lindström

Milton - Rollin Carlsson - Hertzberg

Carlson - Léman

Forsberg - Lundin - Nilsson

Santesson - Pentler - Svensson

Extra: Dahlström

Viktiga poäng som står på spel i Gränbyhallen. Kom och visa ert stöd till vårt krigarlag som gjort en kanon säsong hitills och som är hungriga för mer. Köp era biljetter redan idag.