Filip Larsson lånas in

2 september 2020 16:57
Herr

Med glädje kan vi nu även meddela att målvakten Filip Larsson som tränat med oss i Almtuna ett tag inleder säsongen i Almtuna och Hockeyallsvenskan.


Ett låneavtal med NHL-laget Detroit Red Wings gällande målvakten Filip Larsson är klart.

Filip har Stockholmsklubben Boo IF som moderklubb och fortsatte sedan i Djurgårdens juniorverksamhet. Han har hittills bara spelat på juniornivå i Sverige och Djurgården men han har även spelat på andra sidan atlanten och där representerat: Tri-City Storm (USHL), University of Denver (NCAA, Toledo Walley ECHL och Grand Rapid Griffins i AHL. Filip har också spel i Svenska U16-, J18- och J20-landslaget och har ett J18 VM-silver på sitt CV.

-Jag är glad att det har löst sig efter att ha tränat med laget i ett par veckor. Det känns jäkligt kul att få den chansen. Det blir min första seniortid i Sverige efter att ha bott tre år i USA så jag ser fram emot att komma in i laget och att spela matcher med dom, säger Filip Larsson.

-Filip Larsson har en hög kapacitet. Han är en tekniskt skicklig målvakt och även taktiskt medveten, spelar konsekvent efter en tydlig och enkel spelidé utifrån sina styrkor. Filip är skicklig på att förflytta sig stående och nere. Han är klok i sina beslut i val av arbetsställning efter position i förhållande tillpucken och han räddar oftast samlat med stora marginaler,_ säger målvaktstränare Sebastian Jonsson och fortsätter:
-Filip är ödmjuk, har nära till skratt och tävlar varje dag. Det ska bli roligt att jobba tillsammans med honom.