Ella Bergström Ågren förlänger med damlaget

11 maj 2021 13:00
Dam

Hon var en av spelarna som anslöt till oss från SDE förra säsongen. Nu är det klart att Ella Bergström Ågrens hockeyresa fortsätter hos oss även nästa säsong.


Backen Ella Bergström Ågren 20 år och vänsterskytt med Ormsta HC som moderklubb kom till oss från SDE HF 2 förra säsongen och där har hon spelat under flera säsonger. Ella hade en utflykt till USA och Buffalo High MN i USHS-MN (W) säsongen 18/19 också. När hon återvände till Sverige så blev det spel i SDE HF 2 igen och där stod hon för 7 (5-2) poäng på 23 matcher. Den gångna och av Covid-19 avbrutna säsongen så stod Ella för 3 (1-29 poäng på 4 matcher i Almtunas färger. Nu har hon förlängt sitt kontrakt med oss över nästa säsong också.

-Ella Bergström Ågren är en duktig defensiv back med bra skridskoåkning och räckvidd. Ella är alltid glad och positiv som person och kommer att stärka laget både på och vid sidan av laget med sin positiva attityd, säger Aleksandrs Semjonovs.

Vi ställde några snabba frågor till Ella:

Du anslöt från SDE i fjol. Ny tränare och ny klubb, hur känns det?
-Det känns jättekul. Jag trivs jättebra här så jag är förväntansfull på vad nästa säsong kommer att ge oss.

Hur tycker du att stämningen är i laget?
-Den är väldigt bra. Alla är supertrevliga och har ett bra humör. Vi peppar varandra så jag tycker att det är super.

Det blev ju inte så många matcher på grund av Coronan i fjol. Men hur tror du laget står sig jämfört med övriga lag i serien den här säsongen?
-Nej men om jag tänker på hur det såg ut förra säsongen även om det bara blev fyra matcher så tyckte jag att det gick väldigt bra. Jag blev överraskad över hur bra det gick så jag är förhoppningsfull över nästa säsong. Jag tror att vi kommer att prestera bra.

Det har kommit in en utländsk målvakt och det ryktas om att fler utländska spelare är på väg. Hur ser du på det?
-Det känns jättekul att få utöka laget lite. Att få in lite nya spelare tror jag bara är positivt och att dom kommer att bidra till ett bra tempo och spel. Så det känns bara jätteroligt. Jag är jättetaggad inför nästa säsong för jag tror att vi har ett bra underlag för ett jättebra lag som kan göra en bra säsong.