Svenska Spel
Almtuna IS

PRESSRELEASE AIS kontrakterar ny forward inför slutdelen av säsongen 2016-17

Publicerad: 2017-02-04 15:00

 

Almtuna IS och Sportchef Tobias Pehrsson kan idag presentera en ny spelare inför slutdelen på denna säsong. Det är forwarden Marcus Fornell, 23 år gammal senast från Kiruna IF. Kontraktet är skrivet för innevarande säsong 2016-17.

Sportchef Tobias Pehrsson uttrycker:
”Marcus är en spelare som passar bra in i vår spelidé. Marcus har en bra skridskoåkning som passar in i vårt skridskostarka sätt att spela ishockey. Marcus har en bra karaktär och kommer komma in med hög energi, viktigt med ödmjukhet och vilja att tävla. En spelare som är bra att få in just denna del på säsongen och en spelare som dessutom känner en del spelare i laget sedan tidigare. En forward som har stor potential att utvecklas vidare.”

Marcus är fostrad i Huddinge under ungdomsåren, för att sedan gå Elitishockeygymnasiet i Linköping HC, där han även fick prova på spel i SHL. Marcus har även representerat U17, J18 och J20 landslaget under säsongerna 2010/11, 2011/12 och 2013/14. De senaste tre säsonger har Marcus spelat i division 1 för Mörrum, Kallinge/Ronneby och nu senast i Kiruna IF.

Pehrsson fortsätter:
”Marcus kommer att bredda forwardssidan, vilket känns som en viktig del inför slutdelen på denna säsong. Vår forwardssida som har varit delvis sjukdoms- och skadebenägen. Det känns rätt på alla sätt att få in en forward till med syfte att bredda vår forwardssida.”

Vi hälsar Marcus välkommen till Almtuna IS.

TOBIAS PEHRSSON
Sportchef
Almtuna IS

 
webbredaktion
 

Copyright © 2015-2018 Almtuna IS

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB