Hägg ansluter

12 maj 2019 11:58
Herr

Vi kan nu glädjande meddela att Gimo-bördige Christian Hägg skrivit på ett kontrakt med Almtuna. Senaste säsongen var han en av de poängbästa spelarna Visby/Roma.


Forwarden Christian Hägg 26 år 178 cm 84 kg och vänsterskytt med Gimo som moderklubb har skrivit på ett kontrakt på 1 år med Almtuna. Hägg har förutom Gimo spelat i Djurgårdens juniorverksamhet, Västerås J20 plus 4 matcher i HockeyAllsvenskan samt på HockeyEttan-nivå i Tierp, Enköping, Lindlöven, Mariestad och nu senaste säsongen Visby/Roma. Christian har även spel i Svenska U16-landslaget på sitt CV.

Senaste säsongen så stod Christian Hägg för totalt 38 (14-24) poäng på 44 matcher fördelat enligt följande: 18 (7-11) poäng på 20 matcher i Östra HockeyEttan, 14 (5-9) poäng på 18 matcher i AllEttan och 6 (2-4) poäng på 6 matcher i play off.

-Det känns kul att Christian Hägg kommer till oss då han är från närregionen. Hägg är en hårt arbetande energispelare som har kapacitet att göra många poäng. Vi tror att han kan ta nästa steg i sin utveckling hos oss nästa säsong och vara en viktig kugge i vårat lagbygge, säger Niklas Sjölund.

-Jag har varit runt i landet och spelat och det lockade att flytta hem nu igen. Nu vet vi ju inte om det blir spel HockeyEttan eller HockeyAllsvenskan men det lockar att få vara med på resan oavsett, säger Christian Hägg.