J18: Almtuna vann mot SDE

14 oktober 2018 21:45
Junior

Almtunas J18-lag spelade idag bortamatch mot SDE och kunde vända hem med en 4-1 seger i bagaget.


I den första perioden har båda lagen varsitt powerplay - hemmalaget kunde inte utnyttja sitt läge men Almtuna tog i sitt powerplay ledningen när Leon Larsson kunde sätta pucken bakom Albin Edling i hemmalagets kasse. Då hade det gått 12:40 av perioden. Några mer mål kommer inte här och skotten är 8-14.

- Vi gör en helt okej bortamatch mot ett hårt jobbande SDE, säger tränare Serhan Cisek och fortsätter: - Jag tycker inte vi riktigt kom upp i den nivå vi egentligen kan spela på i första perioden. Men vi lyckas trots det gå till periodpaus med en 0-1 ledning efter ett snyggt mål i powerplay av Leon Larsson.

I andra perioden har lagen varsitt powerplay som inte resulterar i mål. Däremot kan Almtuna gå ifrån till en fyramålsledning efter mål av Oscar Stöffling, Victor Mattsson och Richard Nilsson-Sahlin.

- Inför den andra perioden valde vi att justera på vissa delar i spelet. Det gjorde att vi kunde kontrollera matchen på ett bättre sätt. Det resulterade i 3 nya mål för oss och en ledningen med 0-4 inför den tredje och sista perioden, säger Serhan Cisek.

I den tredje perioden reducerar SDE tidigt genom Marcus Korduner man har i matchens slutdel ett powerplay men man kommer inte närmare utan Almtuna håller undan. Man inkasserar tre viktiga poäng och hakar på lagen i toppen. Man ligger efter dagens matcher på femte plats vilket är sista slutspelsplats i J18-serien.

- SDE trycker på i sista perioden men vi kan kontrollera matchen och till slut vinna med siffrorna 1-4. Vi gör en helt okej genomförd bortamatch och 3 viktiga poäng med oss i bagaget hem, avslutar tränare Serhan Cisek