En poäng i Västervik

29 december 2017 21:14

Almtuna arbetar in en underläge riktigt starkt men orkar inte ta extrapoängen efter man fått en man utvisad i förlängningen och borta streaken tar slut men fortfarande poäng i sex raka bortamatcher.


Det är en haffsig och händelsefattig första period där halvägs in man inte kan räkna en enda riktigt het chans för något av lagen. Mycket spel håller till i mittenzonen och båda lagen känner på varandra. Albin Lundin får sedan ett läge innan Västervik får ett friläge och missar men det döms straff. Victor Öhman tar den men Oscar Fröberg är kompakt och räddar på klubbhandssidan. Fröberg får sedan göra ett nytt fint agerande efter ett hårt skott strax brevid tekningscirkeln. 14:20 så kommer sedan matchens första utvisning när Erik Santesson åker ut två minuter och powerplay Västervik. VIK får däremot svårt att skapa något och Almtuna klarar det lätt och förbättrar sin boxplay teknik. 19.30 kommer Västerviks första utvisning när Victor Rollin Carlsson vräker sig fram mot mot och Pierre Gustavsson blir tvungen att slå undan hans klubba. Här smäller det direkt genom Erik Flood som gör sitt första mål för säsongen och andra matchen i rad med powerplay mål alltså.

Västervik skulle replikera fort i andra perioden efter att Patrik Blomberg skjutit och returen från Oscar Fröberg gått ut till Christopher Fish distikt sätter 1-1, hemmalagets poängstarkaste spelare. Efter Ragnarssson får en chans på pass från inlånade Adam Boqvist så vänder spelet och Christopher Fish får göra sitt andra mål för matchen efter en turlig studs efter en styrning från Victor Öhman, 2-1 Västervik. Almtuna höjer sig sedan och Linus Rotbakken har bland annat två bra lägen men bra räddning av Viktor Osten Östlund. 09.40 så drar Almtuna på sig sin andra utvisning i matchen slashing två minuter Oscar Pentler. Västervik får ett bättre tryck i detta powerplay men Almtuna gör även ett bra jobb i boxen och klarar ut. Med knappa tre minuter kvar så får även Almtuna sin andra chans i powerplay efter Emil Wahlberg åkt ut 2 min tripping. Där höll man på att få ett mål i baken istället efter en två mot etta men bra försvarsarbete av Albin Carlson förhindra detta. Adam Boqvist har sedan ett fint läge och bra räddning Östlund.

I tredje perioden behövde vi vänta endast två minuter innan det första målet kommer 3-1 till Västervik genom Viktor Elfström. Dags för Almtuna här att lägga till en ny växel så smått om tar man över spelet bättre framförallt efter Linus Rotbakken gjort 2-3 halvvägs in perioden, andra målet för Rotbakken här, det första kom bara för en vecka sedan mot Timrå. I december börjar alltså backmålen trillat in för Almtuna som det varit få av tidigare. Albin Lundin är nära att kvittera efter han brytit in på kassen och kommit runt målvakten men han lägger den i stolpen. Men målet ska komma, minuten senare får tvåmålsskytten Fish upp klubban på en Almtuna spelare och nytt numerärt överläge. Här smäller det efter en fin spel där Lucas Sandström som får ett kanonläge i slottet och gör inget misstag, Lucas tredje mål för säsongen och mål för andra matchen i rad och Almtuna är ikapp. Imponerande. Oscar Drugge får iväg ett farlig skott i slutminuten med trafik framför mål, Oscar Fröberg klarar. Västervik får sedan ett kanon läge genom Joachim Hedblad med endast tio sekunder kvar men en kanon räddning av Fröberg.

I förlängningen så åker Daniel Ljunggren ut 2 min för tripping en minut in. Spel fyra mot tre och då smäller det genom Andreas Frisk så får på en kanon träff rakt upp i nättaket. Och vinst streaken på bortaplan tar slut i Västervik.

Nästa match hemma mot BIK Karlskoga på onsdag. Se till att köpa din biljetter nu och ha ett gott nytt år.

Forza Tuna.