Inför: Västervik IK

28 december 2017 19:00

Efter storsegern mot Oskarshamn är det dags att möta ett annat smålands lag, Västervik. Denna gången på bortais där man har revansch att utkräva efter en svag prestation senast i höst på smålandskusten där man förlora med 5-1.


Motståndarna Västervik som gjorde succé som nykomlingar ifjol likt vi sett många lag göra genom åren så har det tuffa andraåret som man pratat om stämt på Västervik som hållt till i botten hela säsongen. Formen får dock betecknas som rätt god med två segrar på de senaste tre matcherna. Igår besegrade man svårspelade Pantern på bortaplan med 1-3 där tidigare Almtuna målvakten Viktor "Osten" Östlund var tre minuter ifrån att hålla nollan innan Andreas Söderberg tröstmålade för hemmalaget. Man har ett hårt arbetande kollektiv som haft lite problem med sitt försvarsspel där man släpper in näst mest av samtliga lag i Hockeyallsvenskan där BIK Karlskoga är i en klass för sig när det gäller detta. Under seriens gång har man ändrat lite i truppen och välbekante åldermannen Conny Strömberg är tillbaka i Västervik efter en kort visit i Norska Lörenskog, man har även värvat Jesper Nordin från Tranås i Hockeyettan. Nordin som är hockeyfostrad i Färjestad har 25 SHL matcher på sin meritlista och har de två senaste säsongerna spelat i Hockeyettan med Visby/Roma och nu senast Tranås.

Almtuna tuggar på och ser allt mer ut som et topplag när man gång på gång skapar sviter och när man har en tung match likt den mot MODO och Vita Hästen studsar man som oftast tillbaka direkt till en bra prestation. Nu har man två raka segrar igen och är formstarkast i hela serien med bara en poäng ifrån förstaplatsen där man ryckt ifrån lite tillsammans med ettan och tvåan Timrå och Leksand som även vann sina matcher under onsdagen. Det är en spännande tabell och vem vet hur långt detta kan räcka. En sak är åtminstone säker, Almtuna har i modern tid aldrig legat såhär bra till den här tiden på året då man oftast haft sina starkaste perioder på vårkanten. Mot Oskarshamn fick man lite skön islossning och kunde äta upp sin dåliga målskillnad som nu ligger på plus. Att man även fick göra mål i powerplay kan bli en nyckel där special teams är en av få saker man har att förbättra. Almtuna har även en trend att bryta med mötena med Västervik där hemmalaget gått segrande ur samtliga möten hitills i Hockeyallsvenskan.

Fem senaste möten:

Västervik - Almtuna 5-1

Almtuna - Västervik 4-1

Almtuna - Västervik 3-1

Almtuna - Västervik 5-1

Västervik - Almtuna 3-2

PP:

Almtuna 14.61 %

Västervik 12.63 %

Boxplay:

Almtuna 76.67 %

Västervik 84.62 %

Intern poängliga Almtuna:

Fredrik Forsberg 17 (11+6)

Ludvig Nilsson 17 (6+11)

Daniel Ljunggren 16 (10+6)

Victor Rollin Carlsson 15 (9+6)

Luke Pither 12 (7+5)

Intern poängliga Västervik:

Christopher Fish 18 (7+11)

Patrik Blomberg 15 (8+7)

Alexander Wiklund 16 (8+7)

Dan Petersson 15 (7+8)

Oscar Drugge 14 (3+11)

Almtuna gör endast en ändring mot senast mot Oskarshamn och det är att man skiftar målvakt och Oscar Fröberg står.

Fröberg (Ljung)

Svensson - Rotbakken

Pither - Ljunggren - Sandström

Ragnarsson - Boqvist

Milton - Rollin Carlsson - Hertzberg

Carlson - Léman

Nilsson - Lundin - Forsberg

Flood

Svensson - Pentler - Santesson