Träningsmatch mot Hudiksvall

8 september 2020 19:10
Herr

På onsdag är det dags för ny träningsmatch då Hudiksvall från Hockeyettan kommer på besök till Gränbyhallen.


Hudiksvall är ett av lagen som de senaste åren varit med och aspirerat på en plats i Hockeyallsvenskan men inte riktigt lyckats ta steget upp i slutänden. Man kommer säkert vara en av kandidaterna även denna säsong.

Noteras kan att sportchef i Hudiksvall är Lars ”Lillis” Lövblom som ju var assisterande tränare hos oss i Almtuna säsongen som var. Vi har till denna säsong plockat in backen Simon Löf från Hudiksvall till vår trupp.

Säsongen 2018/19 spelade lagen i samma kvalserie till Hockeyallsvenskan och då vann Almtuna med 4-2 - i Glysishallen som Hudiksvalls hemmaarena heter - efter att vi gjort alla våra fyra mål i den första perioden. I returmötet hemma så vann vi med 7-1 efter att åter igen ha skapat ett grepp om matchen från start och hade 5-0 efter drygt halva matchen.

Onsdagens gäster har inlett sin säsong med att möta Mora på bortaplan i en träningsmatch. Vår hockeyallsvenska konkurrent Mora vann den matchen med 5-2 och målen för Hudiksvall stod Markus Linderborg samt Henrik Marklund för. Mötet med oss blir alltså deras andra träningsmatch.

Vi har som bekant spelat tre träningsmatcher: J20-landslaget - förlust 2-4, Väsby - vinst 5-3 och AIK vinst 4-1.

Det är corona-tider och många restriktioner som t.ex. att det endast får vara 50 personer i publiken. Det innebär att du inte kommer in i hallen om du inte har en förköpt biljett!

Laget tas ut av tränarna efter morgon-värmningen på onsdag.

Matchen sänds på vår solidsport-kanal som du hittar här - kostnad för en match är 89:- och det kommer att vara grafik, kommentator och repriser.

Serhan Cicek inför matchen