Svenska Spel
Almtuna IS

Almtuna besegrar MODO och hakar på toppen

Publicerad: 2017-10-17 22:50

En match med många ansikten kan beskriva denna match efter en tuff förstaperiod för Almtunas lag med timeout, några valda hårda ord av tränare Marcus Ragnarsson och ett tufft psykologisk mål i sluten av perioden av Modo. En andra period där Uppsala laget kommer ut med en nyfunnen energi och går ifrån till 3-1 efter mål av Daniel Ljunggren, Ludvig Nilsson & John Dahlström.  En tredje period med mycket känslor, utvisningar, game misconduct, skada på egen spelare och ett starkt boxplay spel från Almtunas sida som reder ut stormen och hittar vägar att vinna. Det är något som detta gänget lyckats göra med matcher som haft väldigt olika ansikten.

Period: 1

Almtuna går inte alls att känna igen hur vi startar första perioden och det känns passivt och fötterna går inte fullt ut. Ett passivt Almtuna försvar borgar för att MODO ska ta tag i matchen och det gör man även fast man inte känns jätte giftiga. De äter sig ändå fast i offensiv zon och Almtuna blir tvungna att ta timeout 13 minuter in på perioden. Almtuna höjer sig ett litet  snäpp men faller fort tillbaka i gamla synder och 17:16 råkar Léman upp klubbann på enspelare och åker ut två minuter. Falla i gamla synder var det och Gustav Lindström åker ut snabbt två minuter tripping och Almtuna får ytterligare en 3 mot 5 emot sig. Modos powerplay känns dock inge vidare giftigt och AIS får in en fjärde man på banan precis när Modo skapat sig ett tryck. Då får man även in 0-1 målet genom Sam Marklund som står in en puck från skott från blå.

 

Period: 2

Almtuna visar att man lärt sig läxan ifrån förstaperioden och kommer ut som ett nytt lag och trycker direkt ner Modo. Bortalaget slarvar direkt i starten av perioden med bytet och åker ut för sex man. Almtuna etablerar direkt tryck och Vallorani hittar Ljunggren till 1-1. Almtuna fortsätter hålla i taktpinnen och mindre två minuter sedan så rundan Albin Carlsson målet och hittar fram fint till Ludvig Nilsson som får fritt läge och sätter 2-1. Spelet jämnar sedan kanske ut sig lite innan John Dahlström får göra sitt första mål i Almtuna i tävlingssammanhang.

Period: 3

Den tredje perioden startar något mer avvaktande och tiden verkar rinna på fort. Lukas Wernblom åker ut en tvåa utan att Almtuna skapar några större oroligheter i Modos zon. Strax där tappar Erik Flood pucken på blå och Modo åker mot ett friläge men Erik jobbar klart situationen och Modo spelaren missar lägen och Flood åker ut två minuter. Almtuna jobbar hårt i sitt boxplay spel och jobbar ut puck på puck.  Almtuna får det sedan svettigt om öronen och Fredrik Forsberg får  en game missconduct och Almtuna får fem minuters underläge att jobba emot. Det blir inte bättre av att Jacob Svensson senare åker ut två minuter för en puck out och ytterligare ett 3 mot 5 läge. Modo får tryck mot AIS kassen och Patrik Karlqvist kan sätta reduceringen för bortalaget och Almtuna har ytterligare 3 minuter att spela 4 mot 5 men man gör ett heroiskt boxplay och jobbar klar varje situation och jobbar hårt för att få ut pucken. Sam Marklund sänker sedan Jonathan Léman i egen zon, Jonathan blir kvarliggandes på isen men länge men är okej senare och kan även göra något byte senare i matchen. Powerplay spelet ser här något bättre ut och man får lite tryck även om man ej sätter lägena.  Isak Wallin lämnar sedan Modo kasssen och man får ett bra tryck emot Almtuna men det bryts avbrupt av att Henrik Björklund tar en tripping i offensiv zon. Wallin får åter ställa sig i kassen men lämnar snabbt igen så fort Modo tar ut pucken. Luke Pither  får dock sista ordet och kan glida fram fri mot mål och sätta avgörande 4-2 i öppen kasse och matchen är Almtunas. En riktig skön vinst efter en känslosam tredjeperiod.

Almtuna ligger just nu tvåa i tabellen på samma poäng som serieettan Timrå som dock innehar en bättre målskillnad och likt resten av laget har en match mindre spelat efter Almtuna och Modo tjuvstartat omgång tio. Nu är det bara att säkra din biljett till på fredag för att se topplaget (visst känns det bra att säga/höra det) Almtuna möta bottenlaget Södertälje. Fira in helgen på borta sätt med oss i Almtuna och skapa en fin inramning på fredag,

 

Här kommer Almtunas gäng...

 

Foto: Johnny Andersson

 
Webbredaktionen
Niklas Skoglund
[email protected]
 

Copyright © 2015-2018 Almtuna IS

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB