Svenska Spel
Almtuna IS

Inför: Västervik IK - Almtuna IS

Publicerad: 2017-11-12 20:00

Efter en tung afton i Oskarshamn med en tappad ledning till storförlust och skade smällar på två backar väntar ett annat Smålands kust lag nämligen Västervik IK ca en timma söder om Oskarshamn.

Västervik, förra årets nykomling i Hockeyallsvenskan och succélag som tog sig oväntat långt på det väl satta laget under Mattias Karlins tid i orten från div 2 till Hockeyallsvenskan. Till i år har Karlin lämnat och man har förlorat flera tongivande spelare och hitills verkar detta svåra andraåret stämma in på Västervik som just nu befinner sig på negativ kvalplats strax ovanför  höstens besvikelse BIK Karlskoga. Någon som dock har lämnat laget men kommit tillbaka är profilen Conny Strömberg som fick lämna Västervik efter fjolårets säsong där han var en av lagets mest poängstarka spelare så hamnade Strömberg i norksa Lörenskog på korttidskontrakt där 42 åringen gjorde 13 poäng på 15 matcher så förlängdes inte kontraktet utan flyttlasset går alltså tillbaka till Smålandskusten efter lagets svaga start på säsongen för att lyfta offensiven. 

Almtuna hade en tuff kväll i Oskarshamn med en 5-1 förlust efter matcher glidit Uppsala laget ur händerna efter en ganska bra förstaperiod så tog Oskarshamn över helt och dominera resten av matchen. 

Martin Gudmundsson

- Tråkig torsk där vi inte bjuder upp till spel i andra och tredje perioden.

Man åkte även på två tunga backskador efter en oturlig kollision med de två egna backarna Erik Flood och Albin Carlsson. Flood skall röntgas idag innan vi kan få ett tydligen besked på hans överkroppsskada. 

 

Med Albin Carlsson är statusen oklar enligt Martin Gudmundsson men man bekräftar att det rör sig om en huvudskada. Albin gjorde ett byte efter kollisionen men kunde sedan inte spela mer.

 

På grund att detta blir det ändringar i laguppställningen till måndagens möte.

 

30. Arvid Ljung ( 38. Oscar Fröberg)

 

71. Jacob Ragnarsson - 66. Gustav Lindström

17. Oscar Milton - 15. Victor Rollin Carlsson - 97. David Vallorani

 

5. Per Svensson - 47. Filip Andersson

19. William Quist - 90. Daniel Ljunggren - 80. John Dahlström

 

16. Linus Rotbakken - 82. Jonathan Léman

10. Ludvig Nilsson - 33. Albin Lundin - 58. Fredrik Forsberg

 

92. Ludvig Wallin - 18. Jacob Svensson - 20. Oscar Pentler

 

Nu tar vi revansch och studsar tillbaka direkt. 

 

Forza  Tuna

 

Bild: Johnny Andersson

 
Webbredaktionen
Niklas Skoglund
[email protected]
 

Copyright © 2015-2018 Almtuna IS

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB