Pressrelease: Almtuna presenterar Luke Pither som senast representerade Brampton Beast i ECHL

7 juni 2017 04:45

Luke är uppväxt i Ontario och spelade under juniortiden i Ontario Hockey League. Han är en offensivt skicklig spelare som är både en bra framspelare och god målskytt. Han har rutin från den finska ligan, Österrike och Nordamerika, har spelat 137 AHL matcher och där gjort 51 poäng.

Luke beskrivs bäst som en bra playmaker och har tillsammans med det senaste nyförvärvet David Vallorani senaste säsongen i Brampton Beast gjort 138 poäng tillsammans. Han är tänkt som en spetsspelare och skall bidra i det offensiva spelet.
Martin Gudmunsson:
*"Vi har studerat Luke under en tid och vi tror att det är bättre att ta in två nordamerikaner än en, och nu när vi fick chansen tog vi den. David och Luke har en grym kemi på isen och är också goda vänner utanför. Vi tror att detta* *kommer bidra till att de skall trivas hos oss och då också prestera på isen. Luke är precis som David en spelare som har gjort poäng där han har varit och han kommer passa perfekt med sin speed och fart på* *lite större rinkar, och kommer med sin rutin vara viktig för vårt unga lag."*
Luke har skrivet på ett kontrakt över säsongen 17/18 och kommer börja träna med laget från augusti.
Luke är 28 år, 183 cm lång och väger 88 kg.
Varmt välkommen till Almtuna Luke!