J18: Sent avgörande mot AIK

3 oktober 2019 22:17
Arkivbild
Junior

Våra J18-killar åkte till Ritorp för match mot AIK ikväll – ett AIK som inlett serien med fyra raka segrar och parkerar i topp. Det såg länge ut som att matchen skulle gå till förlängning men ett sent avgörande till AIKs fördel gjorde att man fick vända hem till Uppsala tomhänta.


I den första perioden reder först Almtuna ut två numerära underlägen och sedan är det AIK som kan redan ut ett tre mot fem läge och vi får inte se några mål i perioden där skotten stannar vid 7-8.

I mittenperioden så tar Almtuna ledningen redan efter 22:35 genom Oliver Pentler. Men AIK kommer tillbaka då Corneliz Lindstedt kvitterar till 1-1 efter 26:17. Hemmalaget drar på sig två utvisningar i tät följd men Almtuna lyckas inte återta ledningen och vi går till pausvila med 1-1 och skotten är 9-10.

I tredje perioden klarar de båda lagen av varsitt numerärt underläge och det ser ut som att matchen skall gå till förlängning men 57:55 kan hemmalagets Isak Kita överlista Oskar Leijon i Almtunas mål och det är 2-1 till hemmalaget. Almtuna försöker gå för en kvittering och tar ut Oskar Leijon ur målet men AIK fredar sig tiden ut och vinner med 2-1. Skotten är 7-10 och totalt 23-28.

Matchfakta

-Vi gör en jättebra match. Kan vi hålla den här nivån så kommer vi att lyckas att nå vår potential och gå långt i vår, säger Karl Björklund och fortsätter:
-Vi spelade en intensiv och modig hockey. Den klart bästa prestationen hittills över 60 minuter. Vi lyckades spela pucken mot ett bra motstånd och det visar på kvalité i teamet. Jag ser fram emot nästa match med laget.