Gudmundsson lämnar

17 mars 2020 14:30
Herr

Det är nu klart att huvudtränare Martin Gudmundsson lämnar Almtuna och fortsätter sin tränarkarriär på annat håll.


Martin Gudmundsson kom som spelare till Almtuna säsongen 05/06 och spelade i A-laget fram till och med säsongen 08/09. Martin fortsatte sedan som tränare i Almtuna från U14 och hela vägen upp i A-laget där han har varit verksam sedan säsongen 16/17 och fram till och med idag. Under den senaste säsongen har han varit huvudcoach i A-laget. Nu är det alltså klart att Martin Gudmundsson lämnar Almtuna efter alla dessa år och fortsätter sin tränarkarriär på annat håll.

- Efter lång och trogen tjänst som spelare 2006-2010 samt ledare från 2011 på ungdom/junior samt de senaste 3,5 åren på A-laget så känner jag att det är dags att ta sig ann nya utmaningar i min karriär som ishockeytränare, säger martin Gudmundsson och fortsätter:
- Jag är evigt tacksam för att klubben har hjälpt mig efter min karriär som hockeyspelare och vågat släppa fram mig i dom olika leden som tränare och till slut fått chansen att leda A-laget fram till idag.

- Jag vill rikta ett stort tack till Almtunas sponsorer, fans - ni är fantastiska och har stöttat oss i med och motgång, all personal som jag har jobbat ihop med under alla dessa år, ni har varit fantastiska.

-Att få avsluta som en vinnare tillsammans med föreningen i det stålbad som vi gick igenom denna säsongen känns som ett perfekt avslut och början på något nytt för min egen del, avslutar Martin Gudmundsson.

- Martin har gjort ett fantastiskt jobb i Almtuna, säger klubbchef Robert Lif och fortsätter:
- Han är mycket ambitiös och kunnig. Han kommer sannolikt att ha en framgångsrik tränarkarriär framför sig. Vi önskar honom all lycka i hans framtida utmaningar.

- Martin är ung entusiastisk och noggrann ledare med bra energi. Jag och Martin hade ett bra samarbete och kompletterade varandra på ett bra sätt under två och en halv säsong, säger Tre Kronors assisterande tränare Marcus Ragnarsson.

- Martin är en tränare som tänker hockey 24 timmar om dygnet. Han är en modern tränare som kommer att gå långt, säger sportchef Björn Danielsson och fortsätter:
- Martin lämnar Almtuna som en vinnare när han trots knappa resurser är med och håller laget kvar i HockeyAllsvenskan tillsammans med övriga ledarteamet utan kvalspel. Ett stort tack för ett grymt jobb för föreningen och lycka till i framtiden Martin.