Inför: Almtuna IS - IK Pantern

26 oktober 2017 20:30

Efter två tvunga förluster där man nollas av motståndaren står fjolårets mardröms lag på andra sidan isen hemma i Gränby Ishall på fredagskvällen. Pantern kommer även dem ifrån en tung förlust senast då man tappa en säker 4-1 ledning hemma mot Södertälje till att förlora på straffar 5-4.


IK Pantern som gör sin tredje säsong i Hockeyallsvenskan fortsätter med sin succé att få ut mycket utav sina trupper och skapa ett vinnande lag. Inför fredagen ligger man på en fjärdeplats på samma poäng som Almtuna men med en bättre målskilnad efter att Almtuna blivit utklassade i Norrköping. Man står dock likt Almtuna med en negativ svit med två raka förluster. Två matcher med väldigt olika ansikten efter man förlorat efter ordinarietid mot Tingsryd borta med 1-0 så blev det en målrik tillställning mot SSK där man tappar en 4-1 ledning till 4-4 i slutperioden och efter en mållös förlängning stod Södertälje som segrare i straffläggningen. Almtuna hade ifjol stora problem med Panterns tyngd och man lyckades med att få ner farten på laget. I år har dock stora delar av båda lagen byts ut och jag tror det kommer se lite annorlunda ut. Bryggman, Carnestad & Blomberg är några utav dessa som byts ut samtidigt som Almtuna har ett mer hårt arbetande kollektiv i år. Någon att ha koll på Pantern är fjolårets storskytt Olle Liss som leder Panterns intern poängliga även om det i år blivit mest assist hitills från Olles blad. Laget innehåller även ett gäng Almtuna bekanta i tidigare spelarna Sebastian Selin, Martin Janohls & Emil Sandin, den sist nämnda har Iron från Björklinge som moderklubb.

Almtuna har hamnat i en tung svacka med noll gjorde mål på två matcher och noll av sex möjliga poäng. Detta kom efter en mycket fin period med poäng i sju raka matcher. Men dippar kommer alltid, nu gäller det att visa att man hanterar dem rätt. Nollställer sig och kommer ut som det lag man lärt sig känna tidigare under säsongen. Tabellen börjar sätta sig mer och mer och kanske kan en match av denna karaktär visa säsongens riktning? Vid seger hakar man på toppen och vid förlust så har lagen under slutspelsstrecket rejäl hängning på Almtuna. Nu gäller det att alla tar sig ut från lägenheter och hus och ger grabbarna rikligt med stöd för att ta död på detta spöke.

Ett sätt för Almtuna att vinna fler matcher kan vara att förbättra sina special teams där man nu ligger på undre halvan i både powerplay som boxplay.

PP:

Almtuna 15:9 %

Pantern 20:93 %

BP:

Almtuna 78:57 %

Pantern 82:05 %

Intern Poängliga Almtuna

1. Fredrik Forsberg 6+2

2. Daniel Ljunggren 4+3

3. Albin Lundin 3+4

Intern Poängliga Pantern

1. Olle Liss 3+7

2. Sebastian Strandberg 3+5

3. Tobias Ekberg 2+5

Preliminär laguppställning.

#38 Oscar Fröberg (#30 Arvid Ljung)

#2 Albin Carlson – #82 Jonathan Léman
#97 David Vallorani – #90 Daniel Ljunggren – #19 William Quist

#16 Linus Rotbakken – #76 Erik Flood
#17 Oscar Milton – #15 Victor Rollin-Carlsson – #9 Luke Pither

#5 Per Svensson – #71 Jacob Ragnarsson
#58 Fredrik Forsberg – #33 Albin Lundin – #10 Ludvig Nilsson

#80 John Dahlström – #18 Jacob Svensson –# 21 Lucas Sandström

Extra: #91 Christian Blomqvist

I jakt på tre poäng så behöver laget ert stöd. Köp din biljett nu.

Tillsammans Kämpar Vi För Uppsala Stad