PRESSRELEASE: Kontraktsförlängning

22 januari 2016 14:55

Almtuna IS kan idag presentera ännu en kontraktsförlängning inför framtiden, det gäller ingen mindre än backklippan Per Svensson, som valt att signera ett tvåårsavtal med Almtuna IS över säsongerna 2016-17 och 2017-18. Per Svensson har utvecklats till en stabil försvarsgeneral i Almtuna IS och nu kan Sportchef Tobias Pehrsson presentera Per på ytterligare två säsonger in i den framtida satsningen som stegvis byggs upp och utformas.


Sportchef Tobias Pehrsson uttrycker:
”Jag tycker Per har utvecklats som person och ledare, med ett större ansvarstagande för varje säsong som går. En kärnspelare som står för bra värderingar och ett alltmer uppoffrande, aggressivt och positionssäkert försvarsspel, något som ligger laget till fördel. Med detta utgör Per en viktig pusselbit och roll inför framtiden.”

Per har tillsammans med Linus Rotbakken bildat en av Hockeyallsvenskans absolut mest stabila backpar. Per som gradvis byggt upp ett varumärke och blivit en profil i Uppsala och Almtuna IS.

Pehrsson fortsätter:
”Jag ser och bedömer, trots Pers styrkor och identitet, en fortsatt stor uppsida och utvecklingspotential i den fysiska statusen. Per har en spelstil där en vidareutveckling av den fysiska statusen skulle lyfta Pers spel ytterligare ett par nivåer, det som i sin tur kommer lyfta lagets kapacitet ett par nivåer till.” Vi i Almtuna IS är glada att presentera denna nyhet och kontraktsförlängning med Per Svensson!

Stort lycka till, under nuvarande säsong och kommande säsonger Per!