TOBBES TRÄNARANALYS inför Timrå IK

21 september 2015 09:19

Under fjolårssäsongen förlorade vi endast 5 stycken hemmamatcher på ordinarietid, under försäsongen i år har vi vunnit hemma mot Brynäs och från seriestart har vi vunnit två raka på hemmaplan mot Leksand respektive Västerås. Med det sagt har vi ett starkt hemmaspel, där vi är svåra att möta. Vi spelar med självförtroende, tar kommando i matcherna, sätter press på motståndarna med skridskoåkning i maxfarter och spelar med fokus på vår gameplan. Idag möter vi ett fartfyllt Timrå IK där vi har en strävan att förlänga denna positiva trend!


Vi möter ett Timrå IK som påminner en hel del om vårt egna Almtuna, de spelar med väldigt hög fart. De strävar efter att sätta press på motståndarna med sin högintensiva skridskoåkning. De vill vända spelet framåt snabbt och spela rakt in mot mål. Timrå således ett lag som känns modernt och med ungdomlighet spelar intensivt och på intuition.

Inför denna match mot Timrå IK, kommer det krävas: - Ett stort tålamod i spelet utan puck. Att vi ligger rätt i positioner. Att vi kontrollerar mitten av banan i hemgångar och spelet i egen zon. Att vi täcker mycket skott. Med detta sagt att vi lägger grunden först i vårt spel, vilket bygger på stark defensiv. - Ett stort tålamod i spelet med puck. Att vi spelar framåt i banan i djupled och låter målchanserna få komma till oss. Detta en match som kommer ställa båda lagens tålamod på prov, och de lag som behärskar det bäst kommer således gå vinnande ur denna match.

Värt att lyfta fram är: Målvaktsspelet. Kedjan med Haga – Larsson – Hartmann har spelat bra i flera matcher och skapat många farliga målchanser. Målskyttar som Martin Janolhs och Sebastian Selin producerade mål senast mot Västerås IK. Vårt backspel ser stabilt ut ur ett defensivt perspektiv.

Förbättringspunkter i vårt spel: Framförallt Powerplay, där vi på senare tid spelat långsamt, letat avgörande passningar direkt och inte haft det tålamodet som krävs. Vi måste börja i rätt ända med ett snabbt passningsspel, ha tålamod i spelet samt ta skott när vi har spelare framför mål. Det krävs spelare som skymmer målvakten och spelare som vill ta returer. Att spela på ett sätt som mer liknar ett fem mot fem spel, där grunden i vårt spel handlar om att vinna insida in mot mål och ta mycket skott utifrån. Det gäller att ta med den initiativrikheten från spelet 5 mot 5 in i vårt powerplay. Utmaningen ligger i att hitta det enkla i powerplay.

”Allting bör göras så enkelt som möjligt – men inte enklare” / Albert Einstein

Snart dags för ännu en härlig hemmamatch, fullt med förhoppningar och det skall bli spännande att se om vi återigen kan komma upp med ännu en bra och stabil prestation på hemmaplan. Välkomna till vår borg!

Med Vänliga Hälsningar
TOBIAS PEHRSSON tränare Almtuna IS A-lag