Inför: HC Vita Hästen

7 december 2017 18:55

Almtuna vänder tillbaka till sin hemmaplan med en fin svit på två raka vinster och fyra vinster på de senaste fem matcherna där storförlusten mot Modo varit ända plumpen i protokollet.


Gästerna Vita Hästen har under hösten överraskat många men har ju längre vi kommit mot vintern nu dalat i tabellen och nu efter två raka torskar så ligger Norrköpinglaget på en 11 plats, 7 poäng bakom Almtuna på en femteplats vilket talar om vilken jämn Hockeyallsvensk tabell vi har. Laget har levt mycket på seriens i särklass starkaste powerplay med 34.48 %, över en tredjedel går alltså i mål vilket är ett fantastiskt facit. Man är hänförd av skarpskytten Richard Palmberg 14 mål hitills, spelfördelaren Marcus Eriksson 21 assist (som faktiskt lirat en kort period i Almtuna) och tredjelänken Jesper Samuelsson 23 poäng (3+20).

Hemmalaget Almtuna har efter stark start på serien och en längre dipp hittat tillbaka till den fina form som nu gjort att man lyft i tabellen till en femteplats och endast fem poäng upp till serieledning nu när snart halva serien är spelad. Detta i en vecka det hänt mycket kring spelartruppen. David Vallorani har lämnat, Viktor Hertzberg har blivit klar för hela året, Roger Melin kommer in som mentor till tränarna och Martin Gudmundsson har blivit pappa så Serhan Cicek fick assistera Marcus Ragnarsson i Umeå med den äran. Fokus har man dock inte tappat utan laget ser pigga ut. Något som har lyft de senaste fem omgångarna är powerplayspelet där man från legat i den absoluta botten klättrat upp till en niondeplats med 16:90 %.

Fem senaste möten mellan lagen:

Vita Hästen - Almtuna 7-0

Almtuna - Vita Hästen 3-2

Vita Hästen - Almtuna 1-5

Almtuna - Vita Hästen 1-3

Vita Hästen - Almtuna 0-3

Poängtopp Almtuna:

Ludvig Nilsson 15 (6+9)

Fredrik Forsberg 14 (9+5)

Victor Rollin Carlsson 14 (9+5)

Poängtopp Vita Hästen:

Marcus Eriksson 24 (3+21)

Jesper Samuelsosn 23 (3+20)

Rickard Palmberg 22 (14+8)

Med William Quists skada och Lucas Sandströms fortsatta frånvaro på grund av avstängning så är det lite oklarheter vem som kommer ta Quists plats, annars fortsätter alltså laget som mot Björklöven.

Fröberg ( Ljung )

Svensson - Rotbakken

Blomqvist - Pither - Dahlström

Ragnarsson - Lindström

? - Ljunggren - Svensson

Carlson - Léman

Forsberg - Lundin - Nilsson

Flood

Hertzberg - Victor Rollin Carlsson - Milton

Tillsammans kommer även att finnas på plats imorgon och samla in varma kläder och skor till de mest behövande denna kalla årstid. Det som är självklart för mig och dig är det inte för alla. Så se in i era hjärtan och skänk en varm tanke och ett varmt plagg denna fredagskväll. De kommer stå vid entrén och ta emot.

Slut upp nu bakåt detta hårt arbetande lag och hjälp oss skapa bra stämning på läktarna och att alla tre poäng stannar i Uppsala.

Tillsammans kämpar vi för Uppsala stad.