PRESSRELEASE: SHL-meriterad spelare klar för Almtuna IS

6 april 2016 11:05

Almtuna IS kan idag presentera ännu ett nyförvärv inför den framtida satsningen mot SHL, en SHL meriterad spelskicklig back: Albin Carlsson född 1994. Albin kommer senast från Modo där han spelat de senaste sex säsongerna, varav de senaste tre säsongerna i A-laget.


Sportchef Tobias Pehrsson uttrycker:
”Jag är glad över att landat med Albin som nyförvärv till vårt lagbygge. Albin är en modern spelare med moderna kvalitéer. Jag tycker Albins styrkor sitter i spelskickligheten och det offensiva spelet. Samtidigt har jag kartlagt Albins brister, vilket jag med mina kollegor kommer upprätta en individuell utvecklingsplan för hur vi skall utveckla Albin vidare mot nästa nivå”

Albin Carlsson är född 1994 och kommer från Modo där han spelat under sin Juniortid och redan som 17 åring upp i Modos A-lag i SHL. Albin har hunnit representerat Modo i SHL under tre säsonger, med 96 SHL matcher. I fjol säsongen 14/15 spelade Albin 37 matcher i SHL och han göra hela 14 poäng, ett bra poängsnitt för en back. Under den senaste säsongen har Albin blivit utlånad under kort sejour till Mora och sedan Timrå IK. Men nu har alltså Almtuna IS med Sportchef Tobias Pehrsson i spetsen scoutat och presenterat en verksamhet, ett lagbygge och en individuell utvecklingsplan som gjort att Albin signerat ett tvåårsavtal med Almtuna IS.

Pehrsson fortsätter:
”Albin minns jag från juniortiden och framförallt under senaste halvåret har jag scoutat honom väl som person och spelare. Jag ser en otroligt stor potential i Albin, med sin mobilitet, skridskoskicklighet och spelsinne utgör Albin en nyckelspelare funktion i den satsning vi som klubb och kommande lagbygge tar sats mot.” Vi i Almtuna IS är väldigt glada att kunna presentera detta nyförvärv!

TOBIAS PEHRSSON
Sportchef
Almtuna IS