Söderlund och Larsson förlänger

20 november 2020 18:14
Herr

Det är nu klart att låneavtalen gällande både Tim Söderlund och Filip Larsson förlängs med Chicago Blackhawks respektive Detroit Red Wings..


Skellefteå bördige forwarden Tim Söderlund hann med 138 SHL matcher innan han vände över atlanten för spel i ECHL (Indy Fuel) och AHL (Rockford IceHogs) den gångna säsongen. Tim är signad för NHL-laget Chicago Blackhawks. I Almtuna denna säsong och han har på 12 matcher stått för 7 (4-3) poäng i Almtuna hittills. Tim har spelat 16:22 i snitt per match.

Målvakten Filip Larsson med Boo IF som moderklubb och som även spelat i Djurgårdens juniorverksamhet tog steget över atlanten till säsongen 2017/18. Där blev det först spel i USHL och NCAA innan han förra säsongen även fick spela i ECHL och AHL. Filip är signad för NHL-laget Detroit Red Wings. I Almtuna har han denna säsong spelat 3 matcher och har på dessa matcher 90% samt 2,99 i GAA.

Tim och Filip lånades in på korttidskontrakt till och med den 15 november och dessa har alltså förlängts nu. Dom stannar hos Almtuna tills dess att deras respektive klubb kallar tillbaka dom.